Dünyaca ünlü ekonomistten kritik Türkiye yorumu: Patlama yapacak!

Dünyaca ünlü ekonomistten kritik Türkiye yorumu: Patlama yapacak!
Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) Başekonomisti Robin Brooks, Türkiye ekonomisi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

DÜNYACA ÜNLÜ EKONOMİSTTEN KRİTİK TÜRKİYE YORUMU: PATLAMA YAPACAK!

Türkiye''nin küresel ekonomide başarılı olması için koşulların büyük oranda ortada olduğunu belirten, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) Başekonomisti Robin Brooks, önemli açıklamalarda bulundu.

Brooks, “Tek gereken makro istikrar ve Türkiye hızla yükselecek” ifadelerini kullandı.

Ekonomist Brooks, Twitter hesabından paylaştığı grafikle beraber, Türkiye ekonomisi üzerine yaptığı çarpıcı yorumlar şu şekilde:

“Grafikte pembe renkli bölümde Türkiye''nin net ihracatı incelendiğinde son 2 yılda büyümeye doğrudan olumlu katkıda bulunduğu görülüyor. Bu durum Türkiye''nin imalat sanayi ve turizm de uluslararası pazarlar için rekabetçi bir yapıya sahip olmasıyla alakalı.”

Brooks, paylaşımında ayrıca şunları aktardı:

“Türkiye ekonomisinin büyük patlama yapması için küresel piyasalar için piyasa dostu adım atması yeterli. Ekonomi politikasında heteredoks yaklaşımdan ortodoksiye yönelik küçük bir kayma bile bu büyük patlamayı serbest bırakacaktır. Son 5 yılda Türkiye, ihracat hacminde diğer gelişmekte olan ülkelerde görülmemiş bir artış yaşadı. Dolayısıyla, Türkiye''nin küresel ekonomide başarılı olması için koşullar-en açık şekilde ihracattaki yüksek rekabet gücü büyük oranda ortada. Tek gereken makro istikrar ve Türkiye hızla yükselecek.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar