Dünya genelinde milyarderlerin sayısı ve servetleri arttı!

Dünya genelinde milyarderlerin sayısı ve servetleri arttı!
Forbes'un Milyarderler Listesi'nde yer alan isimlerin sayısı bu yıl 2,781'e çıkarken, toplam servetleri ise 14.2 trilyon dolar seviyesine yükseldi.

Forbes'un bu yıl 38. kez yayımladığı Milyarderler Listesi, küresel çapta milyarderlerin sayılarının ve servetlerinin arttığını gösterdi.

Rakamlara göre, milyarder sayısı geçen yıla göre 141 kişi artarak 2,781'e ulaşarak yeni bir rekora imza attı.

Milyarderlerin toplam serveti ise 2 trilyon dolar artarak 14.2 trilyon dolara yükseldi.

Lüks markaların devi LVMH'nin CEO'su Bernard Arnault, 233 milyar dolarlık servetiyle ikinci kez dünyanın en zengin kişisi olarak listenin zirvesinde yer aldı.

Louis Vuitton, Tiffany & Co, Christian Dior ve Sephora gibi markaları bünyesinde bulunduran şirketin başkanı Arnault'un serveti geçen yıla göre 22 milyar dolar arttı.

Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk, 195 milyar dolarlık servetiyle listenin ikinci sırasında yer alırken, ABD'li e-ticaret devi Amazon'un kurucusu Jeff Bezos 194 milyar dolarlık servetiyle üçüncü sıraya geriledi.

En yaşlı milyarder 102 yaşında iken, en genç milyarder sadece 19 yaşında. Kadınlar, yaklaşık olarak milyarderlerin %13'ünü oluşturuyor. Dünyanın en zengin kadını, 99.5 milyar dolarlık servetiyle L'Oréal'in kurucusunun torunu Françoise Bettencourt Meyers oldu.

Milyarderlerin ortalama yaşı 66 iken, en yaşlı milyarder Amerikalı sigorta kralı George Joseph, 102 yaşında. WEG'in kurucu ortağı olan 19 yaşındaki Brezilyalı Livia Voigt ise en genç milyarder olarak listede yer alıyor.

En genç 25 milyarderin yaşının 33 veya daha genç olduğu belirtildi ve bu kişilerin toplam serveti 110 milyar dolar olarak hesaplandı.

En fazla milyarderin bulunduğu ülke 813 kişiyle ABD oldu. Çin, 473 milyarderle ikinci sırada yer alırken, Hindistan ise 200 milyarderle üçüncü oldu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar