Dünya devi amatör takıma elendi! AJAX taraftarının gönlünü böyle kazandı

Dünya devi amatör takıma elendi! AJAX taraftarının gönlünü böyle kazandı
Sezona hayal kırıklığı ile başlayan ancak son haftalarda toparlanan Ajax, Hollanda Kupası'nda amatör lig takımına elendi. Yenilgi sonrası açıklama yapan Ajax, deplasmana gelen taraftarlarının masraflarını karşılama kararı aldı.

Hollanda Futbol Süper Ligi'nin güçlü ekiplerinden Ajax, USV Hercules'e 3-2 yenilerek Hollanda Kupası'nda elenmelerinin ardından maça giden taraftarlarının maddi kayıplarını telafi etme kararı aldı. Amsterdam ekibi, Utrecht'teki maça giden 325 taraftarının bilet ve seyahat masraflarını geri ödeyecek.

BBC Türkçe'nin haberine göre, Eredivisie'nin önde gelen takımlarından Ajax, bu sezon istenmeyen sonuçlarla mücadele ediyor. Arka arkaya gelen mağlubiyetlerle ligin alt sıralarına gerileyen ekip, kötü performansın ardından Teknik Direktör Maurice Steijn'in görevine son verdi.

MÜCADELENİN FAVORİ TAKIMIYDI

Favori olarak çıktığı maçta USV Hercules'e karşı ağır bir yenilgi alan Ajax, maça üstün başlamış olsa da rakibi karşısında zorlandı. 3. ligde mücadele eden amatör takım, Tim Pieters'in golüyle öne geçerek etkili bir oyun sergiledi. Öğrenci ve amatör futbolcu Pieters, maçta 2 gol atarak takımını galibiyete taşıdı.

325 TARAFTARIN BİLET VE YOL MASRAFLARI GERİ ÖDENECEK

Ajax, maç boyunca zorlanmasına rağmen 83 ve 89. dakikalarda gelen gollerle durumu eşitledi. Ancak uzatma dakikalarında yediği golle sahadan 3-2 mağlup ayrıldı. Bu sonuç, taraftarlar arasında büyük bir hayal kırıklığı yarattı.

Kulüp, alınan sonucun ardından taraftarlarından özür dileyerek, kötü performansları nedeniyle maddi zararlarını karşılayacaklarını açıkladı. Ajax, Utrecht deplasmanına giden 325 taraftarın bilet ve yol masraflarını geri ödeyeceklerini duyurdu.

Yapılan açıklamada, "Takımımızın performansıyla yaşadığınız hayal kırıklığından dolayı derin üzüntü içindeyiz. Taraftarlarımızın maddi kayıplarını karşılamak istiyoruz" denildi. Bu tazminatın acı gecenin izlerini silmeyeceği vurgulanırken, Ajax yönetimi hiçbir şey yapmamanın bir seçenek olmadığını ifade etti.

Ajax, Hollanda Kupası'nda ilk kez bir amatör takım karşısında elenmiş oldu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar