Dünya bunu konuşuyor! Twitter'ın çalışmasını sağlayan kod sızdı

Dünya bunu konuşuyor! Twitter'ın çalışmasını sağlayan kod sızdı
Son dönemde aksaklıklar ve satın alımlarla gündem olan Twitter'ın 'çalışmasını sağlayan kodun' sızdığı iddia edildi. İşte detaylar...

Dünyada en çok kullanıcısı olan ve geçtiğimiz yıl dünyanın en zengin insanı Elon Musk tarafından satın alınan Twitter, bu kez başka bir skandal ile gündemde.

Reuters''ın aktardığı bilgiye göre California eyaletinde bir yerel mahkemeye şirket tarafından sunulan belgelerde Twitter’ın çalışmasını sağlayan kodun bir kısmının Github’da yayınlandığı belirtildi.

''KİM OLDUĞUNU AÇIKLAYIN!''

Github, Microsoft’un sahibi olduğu bir kod ve yazılım paylaşma platformu. Yine mahkemeye sunulan belgelere göre Elon Musk’ın sahibi olduğu Twitter, kodu sızdıran kişinin kim olduğunun bilgisinin açıklanmasını talep ediyor.

Mahkemeye sunulan dosyada kodu sızdıran kişinin rumuzunun “ifade özgürlüğü sevdalısı” anlamına gelen ''FreeSpeechEnthusiast'' olduğu ifade edildi.

Github, cuma günü Twitter’ın talebi üzerine kodu platformdan kaldırdığını açıkladı.

24 Mart’ta mahkemeye yapılan başvuru ile ilgili Twitter bir açıklama yapmadı. Aynı zamanda Github da kodun ne kadar platformda kaldığına dair bilgi vermedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar