DSP'de ittifak krizi: Genel başkan yardımcılarından peş peşe istifa açıklaması

DSP'de ittifak krizi: Genel başkan yardımcılarından peş peşe istifa açıklaması
DSP Genel Başkanı Önder Aksakal'ın Cumhur İttifakı'nı destekleyeceklerini açıklamasının ardından, parti yönetiminden istifa haberleri gelmeye başladı. 

GONCA BİLGİÇ / GÜNBOYU

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal''ın 14 Mayıs''ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhur İttifakı''nı destekleyeceklerini ve milletvekili seçimlerine de AKP listelerinden gireceklerini duyurmuştu. Aksakal''ın bu açıklaması üzerine partiden peş peşe istifalar gelmeye başladı. 

3 GENEL BAŞKAN YARDIMCISINDAN İSTİFA

DSP Genel Başkan Yardımcılarından Onur İste, Dilara Tambova ve Selçuk Karakülçe, görevlerinden istifa ettiklerini duyurdu. 

Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Dilara Tambova, "Partimizin! Bugün içinde bulunduğu durum nedeniyle; benim açımdan, doğrultu tutarlılığı taşımayacağı inancımdan dolayı; yaklaşık 5 dönemdir, büyük bir gurur ve özveriyle sürdürmüş olduğum DSP Genel Başkan Yardımcılığı görevinden, istifa etmiş bulunmaktayım" diyerek istifasını duyurdu.

DSP Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Karakülçe ise,  "Yıllardır her kademesine emek verdiğim partimin ilk defa bir kurulundan istafa ederek ayrılma kararı almak mevcut şartlarda zorunluluk olmuştur.Bugün itibariyle DSP genel başkan yardımcılığı görevinden istifa etmiş bulunmaktayım.Kamuoyuna saygılarımla" ifadelerini kullandı.

Onur İste''nin paylaşımı ise şöyle:

"Sevgili dostlarım, ben hep olduğum yerdeyim. Bunun gereği olarak, bugün itibariyle, şimdiye kadar gururla yürüttüğüm DSP Genel Başkan Yardımcılığı görevimden istifa etmiş bulunuyorum. Saygısını ve sevgisini esirgemeyen herkese teşekkür ederim."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar