DSÖ’den tüm dünyayı korkutan haber! Yeni kuş gribi virüsünden ilk ölüm gerçekleşti

DSÖ’den tüm dünyayı korkutan haber!  Yeni kuş gribi virüsünden ilk ölüm gerçekleşti

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Meksika'da kuş gribinin bir alt türü olan A(H5N2) virüsü nedeniyle ilk ölümcül vakanın yaşandığını doğruladı. Virüsün kaynağı ise henüz belirlenemedi.

DSÖ, Meksika'da A(H5N2) virüsüne bağlı ilk ölümcül vakanın kaydedildiğini açıkladı. Meksika sağlık yetkilileri, bir kişinin bu virüsle enfekte olduğunu ve hayatını kaybettiğini doğruladı.

İNSANLARDA İLK KEZ TESPİT EDİLMİŞ

Bu vaka, dünya genelinde laboratuvar tarafından onaylanmış ve insanlarda ilk kez tespit edilmiş A(H5N2) vakası olarak kayıtlara geçti. Şu anda virüse maruz kalma nedeninin belirlenemediği, Meksika'daki kümes hayvanlarında A(H5N2) virüsünün daha önce rapor edildiği belirtildi.

640xauto.webp

VİRÜS DAHA ÖNCE RAPOR EDİLMİŞ

Uluslararası Sağlık Tüzüğü'ne göre, A(H5N2) virüsünün insanlarda enfeksiyona yol açmasının halk sağlığı üzerinde yüksek etki potansiyeline sahip olduğu vurgulandı. Mevcut bilgilere dayanarak DSÖ, bu virüsün genel nüfusa yönelik mevcut riskini 'düşük' olarak değerlendiriyor.

ggyt.jpg

İLK VAKALAR MART AYINDA ORTAYA ÇIKMIŞTI

Meksika hükümeti Mart ayında yaptığı açıklamada, batıdaki Michoacan eyaletinde yaşayan bir ailenin üyelerinde A(H5N2) kuş gribi tespit edildiğini bildirmişti. Bu vakaların hayvan çiftlikleri veya insan sağlığı üzerinde bir tehdit oluşturmadığı belirtilmişti.

laboratoriya-issledovaniya.webp

500 BİNDEN FAZLA TAVUK İTLAF EDİLECEK

Öte yandan, Avustralya'nın Victoria eyaletinde kuş gribi tespit edilen iki çiftlikte 500 binden fazla tavuğun bir hafta içinde itlaf edileceği açıklandı.

Victoria Sağlık Bakanlığı, Hindistan seyahatinin ardından 22 Mayıs'ta hastalanan bir çocuğun kuş gribi testinin pozitif çıktığını duyurmuştu.

ABD Tarım Bakanlığı (USDA) ise 22 Mayıs itibarıyla Victoria'dan veya bu bölgeden geçen tavuk ürünlerinin ithalatına kuş gribi nedeniyle kısıtlamalar getirdiğini açıklamıştı.

İlgili Haberler