Donald Trump'tan 3 eyalette zafer

Donald Trump'tan 3 eyalette zafer
Eski ABD Başkanı Donald Trump, Cumhuriyetçi parti içindeki başkan adaylığı yarışında iddialı bir çıkış yaptı. Missouri, Idaho ve Michigan eyaletlerindeki ön seçimleri galibiyetle tamamladı.

ABD'de Cumhuriyetçi Parti içinde devam eden başkan adaylık yarışında, eski Başkan Donald Trump, Michigan, Idaho ve Missouri'de gerçekleşen ön seçimlerde etkileyici bir performans sergileyerek rakibi Nikki Haley'e karşı önemli bir üstünlük elde etti.

Dün Michigan eyaletinde düzenlenen ön seçimlerde Trump, Cumhuriyetçi seçmenlerin yüzde 68'ini kazanarak büyük bir zafer elde etti. Rakibi Nikki Haley ise yüzde 27 oranında oy alabildi. Aynı gün Idaho'da yapılan ön seçimlerde ise Trump, yüzde 85 oranında oy alarak rakibini büyük bir farkla geride bıraktı. Haley'in oy oranı ise yüzde 13 oldu.

ABC'nin haberine göre, Missouri'de düzenlenen "caucus" adlı parti toplantısında Trump, eyaletteki toplam 54 seçici kurul delegesini de kazanarak avantajını bir adım daha ileri taşıdı. Ancak, Missouri'deki 54 seçici delege kurulunun resmi dağılımı, 4 Mayıs'ta düzenlenecek olan Cumhuriyetçi Ulusal Kongresinde netlik kazanacak.

abd1.jpg

Trump, hafta sonu düzenlenen son ön seçimlerle birlikte toplamda 244 delege kazanarak Cumhuriyetçi başkan adaylığı için gereken 1215 delege sayısının önemli bir kısmını elde etti. Nikki Haley ise şu ana kadar 24 seçici kurul delegesi kazanabildi.

Başkanlık yarışının kritik günlerinden biri olan "Süper Salı"da, 5 Mart tarihinde 16 eyalette yapılacak ön seçimlerin ardından başkan adaylarının durumunun netlik kazanması bekleniyor. Trump'ın bu ön seçimlerde elde ettiği başarı, partisi içindeki adaylık yolunda önemli bir adım olarak değerlendiriliyor

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Öne Çıkanlar