Domuzdan kalp nakli yapılan hasta hakkında flaş gelişme

Domuzdan kalp nakli yapılan hasta hakkında flaş gelişme
ABD‘nin Maryland Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde son derece nadir bir operasyonla, genetiği değiştirilmiş domuz kalbi nakli gerçekleştirildi. 58 yaşındaki Lawrence Faucette isimli hasta, 40 gün sonra hayatını kaybetti.

Yeni Şafak'ın haberine göre; 2021 yılının eylül ayında New York'taki araştırmacılar, domuzların hayvandan insana nakiller için umut vaat edebileceğini öne süren bir deney yapmış, geçici olarak bir domuzun böbreğini ölen bir insan vücuduna yerleştirmiş ve çalışmaya başladığını gözlemlemişlerdi.

ABD'nin Maryland eyaletindeki Maryland Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde, domuzdan insana ilk kalp nakli yapılan hasta, yaklaşık 2 ay sonra hayatını kaybetmişti.

12.jpg

İLK KALP NAKLİ BAŞARISIZ OLDU

ABD'nin Maryland eyaletindeki domuzdan insana ilk kalp naklinin yapıldığı David Bennett'in 2 ay sonra hayatını kaybettiği bildirildi. Kalp nakli ameliyatını yapan Dr. Bartley Griffith yaptığı açıklamada, Bennett'in sonuna kadar mücadele eden cesur bir hasta olduğunu, ölümünden büyük üzüntü duyduklarını ifade etti.

1-002.webp

DOMUZDAN KALP NAKLİ YAPILAN İKİNCİ HASTA DA ÖLDÜ

Aynı hastanede genetiği değiştirilmiş domuz kalbi nakli yapılan ikinci hasta olan 58 yaşındaki Lawrence Faucette isimli hasta da 40 gün sonra hayatını kaybetti.

Hastaneden yapılan açıklamada, "Son günlerde kalbi, insan organlarını da içeren geleneksel nakillerde en önemli zorluk olan reddin ilk belirtilerini göstermeye başladı. Sağlık ekibinin tüm çabalarına rağmen Bay Faucette 30 Ekim'de hayata gözlerini yumdu’" denildi.

Kalp yetmezliği hastası olan Faucette, ameliyattan sonra fizik tedaviye başlamış ve ameliyatın birinci ayı olan 20 Ekim’de, görüntüleri dünya ile paylaşılmıştı.

25.webp

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar