Doları olanlar dikkat! Ünlü isim çok tartışılan dolar iddiasını açıkladı

Doları olanlar dikkat! Ünlü isim çok tartışılan dolar iddiasını açıkladı
Dolar sahiplerine sık sık tavsiyelerde bulunan Ramazan Kurtoğlu, dolar hakkında ortaya atılan ve çokça tartışılan bir iddiayı yalanladı. İşte detaylar...

Dolar ve birikim sahiplerine gelecek yönelik uyarı ve beklentilerini paylaşan İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Ramazan Kurtoğlu, yine dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Ramazan Kurtoğlu''na göre, doların küresel rezerv para birimi olmaktan çıkması mümkün değil.

Sosyal medya hesabından konuyla ilgili bir mesaj paylaşan Kurtoğlu, "ABD 1.7 trilyon dolarlık ihracat yapmasına rağmen ülke ekonomisi her anlamda açık veriyor. Bu açığı kapatacak tek şey doların asimetrik gücü, yani küresel sistemin rezerv parası olması.15/08/1971''den beride hiçbir ölçeke bağlı olmadan basılıyor. Bu güce yönelik rekabet savaş çıkarır" dedi.

Ünlü ekonomist Kurtoğlu, doların küresel para birimi olmaktan çıkmasının bir savaş sebebi olduğunu bildiriyor.

BİR UYARI DAHA YAPMIŞTI

Kurtoğlu, geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada, "Dolar yok oluyor fetvalarına çok itibar etmeyiniz. FED faiz artırdıkça İngiliz Sterlininden Japon Yenine Batıdan Doğuya fakirleşme küreselleşiyor. Para-Faiz-Kur politikaları kortizonlu ilaçlara benzer zamanı-dozu iyi ayarlanmaz ise ölümcül hasar bırakır. Bu para savaşı ve ölümcül" demişti.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar