Doları olanlar dikkat: Selçuk Geçer duyanı şaşkına çevirecek kur seviyesi için tarih verdi

Doları olanlar dikkat: Selçuk Geçer duyanı şaşkına çevirecek kur seviyesi için tarih verdi
Doları olanların adına aşina olduğu ünlü ekonomist Selçuk Geçer, Merkez Bankası'nın son faiz kararları ve yeni yılın yaklaşması ile birlikte dolar kurundaki son beklentisini açıkladı. Doları olanları heyecanlandıran Geçer, kur için duyulmamış bir de rakam verdi.

SELÇUK GEÇER'DEN DUYANI ŞAŞKINA ÇEVİRECEK KUR SEVİYESİ

Dolar hakkında daima en yüksek tahminleri vermesi ile bilinen ve bu yüzden BDDK tarafından adına suç duyurusunda dahi bulunan ünlü ekonomist Selçuk Geçer, yeni döviz yorumu ile dolar sahiplerini heyecanlandırdı.

Kurda faiz kararları ve yeni yılın yaklaşması ile hareketlenme beklediğinin altını çizin Geçer, şunları söyledi:

"ABD’de aniden gelişecek çok yüksek bir enflasyon görürsek ki ortalama %8.5-9 aralığı gibi, düşük bir ihtimal de olsa o zaman yeniden yukarıya doğru bir dolar endeksi görebilir. Dolar endeksi bugün 0.225 yükselişle güne başladı. Yeni haftada 106.135 seviyesinden de işlem görüyor.

DOLAR 35 TL OLACAK

Dolar 35 TL olacak. Görünen o ki ABD enflasyonu frenlemiş gibi. Önümüzdeki aylarda ki ortalama 3-4 ay olabilir bu süreç dolar değer kaybederken Türkiye’de yükselmeye devam edecek.

Selçuk Geçer ABD enflasyonun frenlemiş gibi olduğundan bahsederken dövizde değer kayıpları yaşanacak iken Türkiye''de ise dolar/TL karşısında değer kazanacağını iletti. 

Geçer sözlerini şöyle tamamladı:

Doların yükselme şansının yok edildiğini belirtti. ABD’de enflasyon gerilime sinyali ise verilmişti. Önümüzdeki zamanda oluşabilecek olağanüstü durumları bir kenara alırsak dolar değer kaybedecek. Ancak Türkiye’de dolar düşmeyecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar