Doları nokta atışını bilen Selçuk Geçer iki tarih verdi! Dolarda kıyamet kopacak

Doları nokta atışını bilen Selçuk Geçer iki tarih verdi! Dolarda kıyamet kopacak
Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, dolar kurunda yaşanacak kıyameti açıklayarak iki önemli tarih verdi. Geçer, "Türkiye yeni bir döviz krizi içerisine girecek" dedi.

Doları nokta atışını bilen ekonomist Selçuk Geçer, Türkiye’nin yeni bir döviz kriziyle karşı karşıya olduğunu ve seçimden sonra dolar kurunun 45 lirayı aşacağını iddia etti. Geçer, Fed ve Avrupa Merkez Bankası’nın faiz politikalarının da doların yükselişine katkı sağlayacağını söyledi.

Ekonomist Selçuk Geçer, Türkiye’nin yeni bir döviz kriziyle karşı karşıya olduğunu ve seçimden sonra dolar kurunun 45 lirayı aşacağını iddia etti. Geçer, Fed ve Avrupa Merkez Bankası’nın faiz politikalarının da doların yükselişine katkı sağlayacağını söyledi.

OLUMSUZ BİR ETKİ YARATACAK

Geçer, ABD Merkez Bankası (Fed) tarafından yapılan son toplantıda, 2023 yılı için son faiz artırımı kararı alındığını hatırlattı. Geçer, “Fed’in faiz artırımına devam etmesi, doların değerini artırıyor. Bu da Türkiye gibi gelişmekte olan ülkeler için olumsuz bir etki yaratıyor” dedi.

Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) da faiz artırımına gideceğini öngören Selçuk Geçer, bu durumun Euro’nun da dolar karşısında değer kazanmasına yol açacağını ifade etti.

Geçer, “Dolar/Euro paritesi şu anda 1.08 seviyelerinde. Ancak yıl sonu gibi ve gelecek yılın başlarında paritenin 1.10 üzerine çıkması olası bir yükseliş olacak. Bu da Euro bölgesindeki ülkelerin ihracatını zorlaştıracak” açıklamasında bulundu.

SEÇİME KADAR DEVAM EDECEK

Türkiye’de ise enflasyonun yüksek olduğunu ve dolar kurunun baskılandığını savunan Geçer, şu anda doların gerçek değerinin 45 lira olduğunu ancak seçime kadar 35 lira civarında kalacağını söyledi. Geçer, “Türkiye’de ciddi bir kümülatif enflasyon var. Bu da doların gerçek değerini yansıtmıyor. Dolar kurunun üzerindeki baskı seçime kadar devam edecek” dedi.

DOLAR 45 LİRAYI AŞACAK

Seçim sonrası ise dolar kurunun ani bir şekilde yükseleceğini ve 45 lirayı aşacağını iddia eden Geçer, 2024 yılında ise enflasyonla birlikte doların 60 lirayı geçeceğini öne sürdü. Geçer, “Seçimden sonra dolar kurunda patlama olacak. Doların gerçek değeri ortaya çıkacak. Bu da Türkiye ekonomisi için büyük bir sorun olacak” diye konuştu.

Selçuk Geçer, Türkiye’nin bu sorunu çözmek için ekonomik reformlara ihtiyacı olduğunu belirtti. Geçer, “Türkiye’nin cari açığını azaltması, enflasyonu düşürmesi ve güvenilir bir ekonomik politika izlemesi gerekiyor. Aksi takdirde döviz krizi kaçınılmaz olacak” dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar