Dolarda her şeyi değiştirecek günü açıkladı: ''14 lira birden düşecek''

Dolarda her şeyi değiştirecek günü açıkladı: ''14 lira birden düşecek''
Dolar kuru son dönemde 19 lira sınırında sabit hareket ederken, AKP'ye yakınlığıyla bilinen İbrahim Ufuk Kaynak'tan çok konuşulacak bir dolar iddiası geldi. Kaynak, dolarda yaşanacak gelişmelere dikkat çekerek, kurun 14 lira birden düşeceği tarihi açıkladı.

Dolar sahiplerinin son dönemde gördüğü 18 liranın değişebileceğini iddia eden . Stratejist İbrahim Ufuk Kaynak, tüm beklentileri alt üst edecek rakamı paylaştı.

Fed''in faiz kararının piyasalarda merakla beklenmesi sonrasında dolar ve altın ne yönde hareket edecek sorusu bilim insanları tarafından tahmin ediliyor. Uzman görüşlerine göre, doların yatay seyir izleyeceği ve altında ise sınırlı bir artışın olacağı öngörülüyor. Bazı durumların gerçekleşmesi halinde ise doların 5 TL''ye düşebileceği açıklandı.

''DOLAR 5  LİRAYA DÜŞER''

Fed''in faiz kararları, para piyasalarında yakından takip edilecek ve alım-satım kararlarını etkileyecek. Ekonomistler de sürekli olarak fiyat tahminlerini gözden geçiriyor. Stratejist İbrahim Ufuk Kaynak, Türkiye''nin enerji üssü haline gelmesi durumunda doların 5 TL''ye düşebileceği konusunda dikkat çekici yorumlarda bulundu.

 

''''Türkiye, petrol ve gaz ihracatı konusunda ülkeleri denklemi değiştirecek bir düzenlemeye gidecek. Putin tarafından verilen gazın tüm haklarının Türkiye''ye verilmesiyle, Türk lirası ödemelerinin talep edilmesi durumunda, dolar 5-6 liraya düşer. Ekonomiyle ilgili olarak, Merkez Bankası''nın ve devletin durumunu bilmesek bile, bu faydalı olacağını söyleyebiliriz. Türkiye 6 ay sonra petrol ve gaz merkezi olabilir ve dolara tokat vurarak dünyaya mesaj verebilir.''''

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar