Seçim sonrası doları olanlara hayati uyarı! 12 lira diyerek nedenini açıkladı

Seçim sonrası doları olanlara hayati uyarı! 12 lira diyerek nedenini açıkladı
Millet İttifakı Ortak Mutabakat Metni'ndeki ekonomi hedeflerini değerlendiren Sözü yazarı Ege Cansen, altılı masanın ekonomik çarı olarak Ali Babacan'ı gördüğünü belirtti.

Sözcü yazarı Ege Cansen, Millet İttifakı Ortak Mutabakat Metni''ndeki ekonomi hedeflerini değerlendirerek, altılı masanın ekonomik çarı olarak  Ali Babacan''ı gördüğünü söyledi. Doları olanları şaşırtan son açıklama Millet İttifakı''nın yaptığı ekonomi sunumu sonrası geldi. Millet İttifakı''nın verdiği kişi başı milli gelirin yakalanması için doların değer kaybetmesi gerektiğini belirten Ege Cansen, kurun bu seviyeyi karşılayabilmesi için 12 olması gerek dedi.

Cansen''in konuşması ise şöyle; 
"Ekonomi ile ilgili sunumu Çanakçı''nın yapmasından anlaşılıyor ki; Millet İttifakı''nın ekonomik çarı Ali Babacan''dır. Halbuki, bir süre önce bende, İyi Parti''nin ekonomiden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Profesör Bilge Yılmaz''ın bu görevi üstleneceği algısı oluşmuştu"

Ege Cansen, Millet İttifakı''nın kur politikası için "beni ümitsizliğe sevk etti" değerlendirmesini yaptı. 

Cansen, anlatılan programda kişi başına milli gelir hedefi için "Ancak TL''nin dolar karşısında yüzde 54 değerlenmesiyle mümkündür" ifadelerini kullandı. Cansen, "Bunun bugünkü karşılığı, cari fiyatlar/ maliyetlerin aynı kalmasına rağmen, dolar kurunun 12.20 lira olması demektir" diye ifade etti.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar