Dolar sahiplerine kötü haberi verdi: Kur 18.60'ın üzerine çıkmazsa...

Dolar sahiplerine kötü haberi verdi: Kur 18.60'ın üzerine çıkmazsa...
Hükümetin 2021 yılında doları frenlemek için devreye aldığı Kur Korumalı Mevduat sisteminde 1 yıl geride kalmak üzere. Dolarda yaşanan ani düşüş sonrası kur yeniden 18 liranın üzerine çıkarken, ünlü ekonomist Şenol Babuşçu dolarını KKM'ye yatıranları üzecek haberi duyurdu.

DOLARDA KÖTÜ HABERİ VERDİ: KUR 18.60'IN ÜZERİNE ÇIKMAZSA...

AKP hükümetinin ekonomide izlediği politikalar halka pahalıya patlarken, geçtiğimiz yıl açıklanan KKM dolarda bir süre tansiyonun düşmesine sebebiyet verdi.

Aradan geçen 1 yılda kur yeniden 18 lira seviyesini test ederken, elindeki dövizi KKM''ye yatıranlara kötü haber ünlü ekonomist Şenol Babaşçu''dan geldi.

DOLAR 18.60''IN ÜZERİNE ÇIKMAZSA

Yaptığı değerlendirmeyi sosyal medya hesabı Twitter''dan paylaşan Babuşçu, hesapların son üç aylık getirisinin sadece yüzde 4.25 olacağını söyledi. Babuşçu paylaştığı mesajında değerlendirmesini şöyle aktardı:

Prof. Dr. Şenol Babuşçu25 Temmuz''dan itibaren KKMH''lar 17.84 TL ve üzerindeki dolar kurundan açıldığı için dolar kuru 25 Ekim tarihinden itibaren 18.60 TL üzerine çıkmadığı taktirde kur farkı alamayacaklar. Sadece yıllık yüzde 17 faiz üzerinden üç aylık yüzde 4.25 faiz getirisi elde edecekler” dedi.

Merkez Bankası''nın dolar kurunu dizginlemek için arka kapıdan döviz sattığı iddiaları ve tartışmaları sürerken Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı ve Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Babuşçu, kurun sabit kalmasının Kur Korumalı Mevduat Hesapları için kayıp olduğuna da aktardı.

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar