Dolar kahini Selçuk Geçer doların 48 lira olacağı tarihi açıkladı: Yastık altında biriktirenler, bankada hesabı olanlar

Dolar kahini Selçuk Geçer doların 48 lira olacağı tarihi açıkladı: Yastık altında biriktirenler, bankada hesabı olanlar
Ünlü ekonomist ve dolar kâhini olarak bilinen Selçuk Geçer son gündemde açıklanan OVP’yi baz alarak dolar TL değerlendirmeleri yaptı. Dolar/TL bazında yatırımcıları uyaran ekonomist açıklamaları ile dikkat çekti.

ÖZLEM BARAN-GÜNBOYU

SELÇUK GEÇER’DEN YENİ DOLAR AÇIKLAMALARI…

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer dolar kuru hakkında yaptığı açıklamalar ile gündemden düşmezken halk arasında da dolar tahminleri ile tanınmayı başardı. Ünlü ekonomist dolar kahini olarak adlandırılırken dolar hakkında yaptığı her açıklama da dikkatle takip edilmeye başlandı. Son açıklamaları ile OVP kapsamını da değerlendirmesine alarak dolar/TL bazında açıklamalar yapan ünlü ekonomist açıklamaları ile dikkat çekti.

DİKKATLİ OLUN!

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer açıklamalarında enflasyonun artık maliyet enflasyonu olacağını dile getirirken piyasa içerisindeki sebepleri de açıklamalarında zikretti. Selçuk Geçer; ''Bunun en temel sebebi Türk lirasındaki değer kaybı ve ücretlendirmeler değil vergiler ve zamlardır” ifadelerini kullanan Selçuk Geçer, yatırımcıları bu süreçte özellikle dolar/TL kuru konusunda temkinli olmaya davet etti.'' İfadeleri ile dolar/TL kuru konusunda yatırımcıları temkinli olmaları konusunda uyardı.

DOLAR 2026 YILINDA 48 TL…

Yeni açıklanan OVP sistemi ile ilgili de görüşlerini dile getiren Selçuk Geçer açıklamalarında; ''Öte yandan OVP’de 2024 yılı için yüzde 33 enflasyon beklentisi varken, dolar/TL kurunun sene sonunda 36,80 TL’yi göreceği belirtildi. Orta vadeli hedeflerin yer aldığı OVP’de 2025 yılı için enflasyon yüzde 15,2 olarak öngörülürken; dolar için çıta 43,88 TL’ye koyuldu. 2026 yılı için ise enflasyon hedefi yüzde 8,5 olurken; doların geleceği rakam 47,80 TL olarak öngörüldü. Dolar/TL kuru, bu haftayı diğer haftalara göre daha stabil geçirdi.'' İfadelerini kullanarak OVP kapsamında doların seyrinin de tahminlerinde bulundu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar