Dolar durdurulamıyor! Rekor üstüne rekor

Dolar durdurulamıyor! Rekor üstüne rekor
Dolar yeni güne 8.20'lik kritik seviyenin hemen altında, 8.1958 liradan başladı. Sabah saatlerinde 8.23'ün üzerine tırmandı. TCMB Başkanı Murat Uysal'ın bankanın yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 8.9'dan yüzde 12.1'e yükselttiğini açıklamasının ardından dolar 8.30, Euro ise 9.75 lirayı aştı.

Dolar/TL geçtiğimiz perşembe Merkez Bankası'nın beklentilerin aksine faiz artırımına gitmemesinden bu yana hızlı yükselişini sürdürüyor.

Piyasaları ters köşeye yatıran bu karar öncesi 7.80 lira civarında olan dolar dün 8.09'dan 8.20 liraya yükseldi. Ardından günü 8.18 civarında tamamladı.

Dolar sabaha karşı düşük hacimli piyasada 8.2067 lirayı görürken yeni güne, 8.20'lik kritik seviyenin hemen altında, 8.1958 liradan başladı.

Ardından sabah saatlerinde 8.23 lirayı aştı.

ENFLASYON TAHMİNİ YÜKSELDİ

Yılın dördüncü enflasyon raporu toplantısında konuşan TCMB Başkanı Murat Uysal'ın, bankanın yıl sonu enflasyon beklentisini yüzde 8.9'dan yüzde 12.1'e yükselttiğini açıklamasının ardından dolar 8.30, Euro ise 9.75 lirayı aştı.

Dünyada ise piyasaların yönünü korona virüs salgını belirlemeye devam ediyor. Avrupa ve ABD'de yeni vaka sayısının yeniden artışa geçmesi endişeleri artırdı. Avrupa'da Fransa, İspanya ve İtalya salgının hızını kesebilmek için çeşitli kısıtlamalar getirdi.

İkinci dalganın beklenenden sert geçme ihtimalinin yükselmesi yatırımcının risk iştahını azaltıyor. Bu da Türkiye'nin dahil olduğu gelişmekte olan ülke varlıklarını olumsuz etkiliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar