Dolar 26 TL olunca halay göndermesi geldi: 'Ülkeyi siz mi yönetiyorsunuz'

Dolar 26 TL olunca halay göndermesi geldi: 'Ülkeyi siz mi yönetiyorsunuz'
Doların ateşi inmediği gibi TL için günden güne daha da kötü bir değer kaybı ortaya çıkıyor. Doların en son 26 TL sınırını aşması sonrası Demokrat Parti Milletvekili Cemal Enginyurt'tan halay göndermeli bir paylaşım geldi.

Selahattin Demirel / Günboyu

Seçimlerin ardından önce 23 TL'yi gören, Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 15'e çıkarmasıyla da 24 TL'yi gören dolar bugün 26 TL sınırını aştı.

Türk Lirası'nın tarihi değer kaybı ve çarşı pazara gelecek yeni zamları vatandaşı daha da zora sokarken Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt'tan halay göndermesi geldi.

Enginyurt, sosyal medya hesabından ilk önce ekonomik duruma karşın muhalefet eleştirisi yapanlara karşı şu ifadeleri kullandı:

"Dolar 26, Euro 28 TL yi geçti. Aylardır evine et alamayan, Ev kirasını ödeyemeyen, bir gün bile tatil yapamayan, hala muhalefete çemkiriyor.
Aç kalırız,ekmek yeriz,Ülkeyi biz yönetiriz diyorlar. Hakikaten Ülkeyi siz mi yönetiyorsunuz? Zira her daim Dış güçleri suçluyorsunuz da"

ce.jpg

Enginyurt, sonraki paylaşımında ise doların 2021 Aralık'ta başlayan Kur Korumalı Mevduat uygulamasıyla 18 TL'den 13 TL'ye düşmesiyle halay çekenlere gönderme yaparak şunları yazdı:

"Dolar 26 Tl oldu. Halay ekibi hala ortalıkta yoksunuz. Özledik sizi.”

cr.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar