Dolandırıcılar bu kez yemek kartlarına gözünü dikti! Hesabınız çalınabilir veya satılabilir

Dolandırıcılar bu kez yemek kartlarına gözünü dikti! Hesabınız çalınabilir veya satılabilir
Birçok sektörün çalışanlarına sunduğu yemek kartı Multinet, kullanıcılarına ait bilgilerin çalındığı ortaya çıktı.

İşverenlerin çalışanlarının yemek ihtiyaçlarını karşılamak için aylık belirli miktarlarda yükleme yaptığı kartlardan olan Multinet, kullanıcıların bilgilerinin, kişisel verileri ihlal edildi.

27 Ocak’ta bir çalışan üzerinden atılan sahte kampanya mailiyle kullanıcıların bilgilerinin çalındığı ortaya çıktı. Kişisel verilerin ele geçirilmeye çalışıldığını belirten şirket suç duyurusunda bulundu.

Genellikle yemek kartı olarak şirket çalışanlarına verilen Multinet''in, kullanıcılarına ait bilgilerin çalındığı ortaya çıktı. 27 Ocak''ta Kurtsan Holding çalışanı Güliz Y., ''info@multinet.com'' adresinden "Multinet olarak yılın belli dönemlerinde değerli üyelerimize hediye çeki sağlıyoruz. Bu dönem size özel 500 TL hediye bakiye tanımlanmıştır. Kampanyadan yararlanabilmek için ''Hediye Bakiye'' linkine tıklamanız yeterli olacaktır" şeklinde bir mail aldı.

Linke tıkladığında ad, soyad ve telefon isteyen siteyle ilgili şüpheye düşen Güliz Y., şirket yetkililerinden böyle bir hediye uygulaması olmadığını öğrendi.

Multinet yetkililerinin incelemesinde; henüz kaç kullanıcının kişisel verilerinin çalındığı tespit edilemezken, dolandırıcıların attığı maille kullanıcıların Multinet İnternet Bankacılığı''na girerek hesaplardan usulsüz harcama yapabilecekleri belirlendi.

Sabah''ta yer alan habere göre, Multinet avukatları, dolandırıcıların sahte mail ve hediye bahanesiyle kişisel verilerin ele geçirilmeye çalışıldığını ifade ederek savcılığa suç duyurusunda bulundu. Savcılık şüphelilerin yakalanması için soruşturma başlattı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar