Doktora zam düzenlemesi geri çekildi

Doktora zam düzenlemesi geri çekildi
Sağlık personelinin özlük hakkına ilişkin düzenlemeleri içeren 6 madde Sanayi Komisyonu'nda görüşülerek torba yasadan çıkarıldı.

Sağlıkçıların 'ayrım yapılmasın' diyerek iş bırakma eylemi yaptığı doktor ve diş hekimlerine yönelik maaş ve ek gösterge ile ilgili düzenleme yeniden görüşülmek üzere komisyona geri çekildi.

Doktorların maaşına zam öngören teklif 1 Aralık'ta TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Ancak zammın sadece doktorlar için geçerli olmasına diğer sağlık çalışanları tepki gösterdi. Bunun üzerine TBMM'deki görüşmeler, bütçe görüşmeleri sonuna ertelenirken zammın adaletli bir şekilde kendileri için de uygulanmasını isteyen bazı sağlık meslek örgütleri iş bırakma kararı aldı.

SAĞLIKÇILAR NE DEMİŞTİ?

7 Aralık'ta Ankara'da Memur-Sen'e bağlı Sağlık-Sen üyesi sağlık çalışanları,  Ankara Şehir Hastanesi acil servisi önünde bir araya gelerek zam düzenlemesinin sadece hekimleri kapsamasına tepki gösterdi. Sağlık çalışanları, 'haksızlığa ve ayrımcılığa yeter' yazılı pankart açıp, düzenlenmenin tüm sağlık çalışanlarına yönelik yapılmasını istedi. 

Sağlık-Sen Ankara 2'Nolu Şube Başkanı Erdal Bolatçı, sendika üyeleri olarak hekimlere yönelik zam düzenlemesine karşı olmadıklarını belirterek, 'Zamma karşı olmamız, sendikal kimliğimizi ve mücadelemizi inkar anlamına gelir. Biz zam üzerinden ayrımcılık yapılmasına karşıyız. Siyaset eliyle, kanun düzeyinde ayrımcılık yapılmasına karşıyız. Hekim harici yüz binlerce sağlık çalışanının üvey evlat görülmesine, yok sayılmasına, emeklerinin hor görülmesine karşıyız. Can kurtarmak için can vermekten çekinmeyen sağlık çalışanlarının fedakarlıklarının, mücadelelerinin, gayretlerinin görmezden gelinmesine karşıyız. Vicdan sahibi herkesi de karşı olmaya, tepki göstermeye davet ediyoruz. Buradan siyasi iradeye sesleniyoruz; Meclis'ten, yüz binlerce sağlık çalışanının üvey evlat olmadığını gösteren kapsamlı ve adil bir zam kararı bekliyoruz. Tersi bir uygulamaya; sessiz kalmamız ya da sineye çekmemiz mümkün değildir. Tersi bir uygulama, sağlık çalışanlarını meslekten soğutacağı gibi, sağlık sistemini de ciddi ölçüde yaralar' dedi.

Görüşmeleri yarım kalan düzenleme dün gece TBMM Genel Kurulu gündemine geldi. TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, bütçe görüşmelerinin tamamlanmasının ardından TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonunun tezkeresini okuttu.

Buna göre, Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne ihdas edilen, sağlık personelinin özlük haklarına ilişkin düzenlemeleri içeren 2, 3, 4, 5, 6 ve 7. maddeleri komisyona geri çekildi.

Komisyon bugün toplanarak söz konusu maddeleri yeniden görüşecek.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar