Doğum sonu dönemde annelere destek önemli

Doğum sonu dönemde annelere destek önemli
Ebelik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Hediye Karakoç, doğum sonrası dönemin anneler için önemine dikkat çekerek, bu süreçte annelere verilecek destek üzerinde durdu.

Dr. Karakoç, doğum sonrasında annelerin motive edilmesi gerektiğini belirterek, sıkça sorulan detaylı soruların anneleri üzebileceğine vurgu yaptı.

Doğum sonu döneminde annelerin psikolojik olarak desteklenmesi gerektiğini belirten Dr. Hediye Karakoç, "Sütün var mı, geceleri uyuyor mu, kaç kilo doğdu, normal mi yoksa sezaryen mi?’ gibi sorularla anneleri üzmemeliyiz. Bu süreçte bebeğin en çok ihtiyaç duyduğu şey, anne sütü ve kokusudur. Annenin ihtiyacı olan şey ise dinlenmek ve motive edilmektir. Bebek ve annenin birlikte vakit geçirmesine imkan sağlanmalı, günlük işlerde anneye destek olunmalı" şeklinde konuştu.

Ebeveynliğe geçişin, yeni roller ve sorumluluklarla birlikte hormonal ve fizyolojik değişimlere yol açtığını vurgulayan Dr. Karakoç, bu süreçte annelerin ve bebeklerin destek ve anlayışa ihtiyaç duyduğunu belirtti. Gebelik, doğum ve doğum sonrası süreçlerin bir bütün olduğunu ifade eden Dr. Hediye Karakoç, "Bu aşamada annenin; ‘acaba yapabilecek miyim, acaba iyi gidiyor muyum, ben başarılı bir anne miyim’ gibi düşünceler, aklına takılmaktadır. Çünkü her anne, mükemmel olmak istemektedir ve bu duyguları yaşarken eşlerin desteği çok önemli" dedi.

Dr. Karakoç, çevredekilerin anneleri yeterince anlamadığını ifade ederek, "Doğum sonunda anneleri ‘sen mükemmel bir annesin, bebeğine iyi bakıyorsun’ gibi cümlelerle motive etmeliyiz. ‘Sütün var mı, geceleri uyuyor mu, kaç kilo doğdu, normal mi yoksa sezaryen mi?’ gibi sorularla anneleri üzmemeliyiz. Bu süreçte bebeğin en çok ihtiyaç duyduğu şey, anne sütü ve kokusudur. Annenin ihtiyacı olan şey ise dinlenmek ve motive edilmektir. Bebek ve annenin birlikte vakit geçirmesine imkan sağlanmalı, günlük işlerde anneye destek olunmalı" şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar