Doğu Ekspresi’ne yoğun ilgi!

Doğu Ekspresi’ne yoğun ilgi!
Kars’tan Ankara’ya Doğu Ekspresi'ne vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Kars'a tur acenteleri aracılığıyla ulaşan gezginler, Doğu Ekspresi ile masalsı bir yolculuğa çıkıyorlar. Bu eşsiz deneyim, haftalar öncesinden bile biletlerin tükenmesine neden oluyor, zira yoğun ilgiyle karşılanıyor.

Özellikle kış turizminde büyük bir çekim merkezi olan Doğu Ekspresi, Kars'a uçak veya tur acenteleriyle gelenler arasında popüler bir tercih haline gelmiş durumda. Dönüş yolculuğunda da tercih genellikle Doğu Ekspresi'nden yana oluyor.

aw149577-05.jpg

Gezginler, Çıldır Gölü'nde atlı kızaklarla kaymanın keyfini çıkarırken, Ani Ören Yeri, Kars Kalesi ve diğer tarihi mekanları ziyaret etme imkanı buluyorlar. Ardından Sarıkamış'ta sarıçam ağaçları arasından geçerek Ankara'ya doğru yol alıyorlar. Bu unutulmaz ve masalsı yolculuk için biletlerin haftalar öncesinden alınması gerekiyor; zira Doğu Ekspresi biletleri çabucak tükeniyor.

Abdurrahman Kuyumcu gibi gezginler, Kars'a Kayseri'den Doğu Ekspresi ile geldiklerini belirterek deneyimlerini paylaşıyorlar. Kuyumcu, Kars'ta kaldıkları 3 gün boyunca Ani Ören Yeri'ni, Çıldır Gölü'nü, Sarıkamış Şehitliği ve kayak merkezini ziyaret ettiklerini dile getiriyor. Şehir merkezini keşfettikten sonra ise yine Doğu Ekspresi ile dönüş yapacaklarını belirtiyor. Bu eşsiz manzaralar eşliğinde yapılan rahat ve keyifli yolculuğu herkese tavsiye ediyor.

aw149577-03.jpg

Doğu Ekspresi, Kars'tan hareket ederek sırasıyla Erzurum, Erzincan, Sivas, Kayseri ve Kırıkkale üzerinden Ankara'ya varıyor. Yaklaşık 24 saat süren bu keyifli yolculuk, gezginler için unutulmaz bir deneyim sunuyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar