Doğu Anadolu için kuvvetli kar uyarısı

Doğu Anadolu için kuvvetli kar uyarısı
Meteoroloji'den Doğu Anadolu'daki bazı iller için kuvvetli kar uyarısı yapıldı.

Doğu Anadolu'da kışın etkisini arttırmasıyla birlikte, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama doğrultusunda bazı iller için kuvvetli kar uyarısı yapıldı.

Yapılan açıklamaya göre, yarın öğle saatlerinden itibaren Hakkari çevreleriyle birlikte Şırnak'ın doğusunda yoğun kar yağışı beklenirken, Erzincan ve Malatya'nın doğusu, Bayburt, Erzurum, Elazığ, Bingöl, Kars, Ardahan, Ağrı, Bitlis, Muş, Siirt ve Van çevrelerinde de kuvvetli kar yağışları görüleceği öngörüldü.

Yağışın Cumartesi akşamına kadar devam etmesi bekleniyor. Tahminlere göre, bu süre zarfında buzlanma nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanabileceği ve çığ tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.

Sürücülerin ve vatandaşların özellikle yolların durumuna dikkat etmeleri, gerekli tedbirleri almaları ve mümkünse zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları tavsiye ediliyor. Ayrıca, kar yağışının etkili olduğu bölgelerde kar temizleme ekiplerinin hazır bulundurulması ve yerel yönetimlerin gerekli önlemleri almaları önem arz ediyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar