Doğalgaza bir indirim daha geldi!

Doğalgaza bir indirim daha geldi!
Alınan yeni karara göre ibadethane ve cemevlerinde kullanılan doğal gaza yüzde 42,73 indirim uygulanacağını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı.

Erdoğan ibadethane ve cemevlerinde kullanılan doğal gaza yüzde 42,73 indirim yapıldığını duyurdu. Erdoğan Twitter''dan yaptığı açıklamasında, "İbadethanelerde, cemevlerinde kullanılan doğal gazda yüzde 42,73 indirim yapma kararı aldık. Ayrıca sanayi kuruluşlarında kullanılan elektrik ile elektrik üretiminde tüketilen doğal gazın fiyatını da farklı oranlarda düşürdük" açıklamasını yaptı.

İSTANBUL''DA GAZA YÜZDE 12 İNDİRİM
 Doğal gaz konut abonesinin faturasında 1 Ocak itibariyle yüzde 12 indirim yapılacağı daha önceden duyurulmuştu.  Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) kararıyla, İstanbul Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi''nin (İGDAŞ) sistem kullanım bedellerinde 1 Ocak itibarıyla indirim olacak.  İndirim, faturaya yüzde 12,13 oranında yansıyacak. Söz konusu indirimle birlikte aylık doğal gaz faturası 1000 lira olan bir abonenin, yeni faturası 879 lira olacak.

SANAYİ ELEKTRİĞİNE DE İNDİRİM GELDİ
Öte yandan EPDK sanayi elektriğinde de yüzde 16''lık indirim olacak. EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, “Elektrik tarifelerinde sanayi abone grubunda yüzde 16 düzeyinde indirim yapıldı. Kurulumuzun aldığı bir başka kararla da serbest piyasada elektrik tavan fiyatını 4 bin 800 Türk lirası/megavatsaatten 4 bin 200 Türk lirası/megavatsaate düşürdük" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar