İstanbul'da doğalgaza yüzde 12 indirim

İstanbul'da doğalgaza yüzde 12 indirim
Gelen son dakika haberine göre; İstanbul'da doğalgaza yüzde 12 indirim yapıldığı bildirildi. İstanbul'daki yüzde 12'lik indirim İGDAŞ tarafından karşılanacak.

İstanbul''da doğalgaza yüzde 12 indirim yapıldı. NTV''nin sektör kaynaklarından edindiği bilgiye göre; indirim 2023''ten itibaren geçerli olacak.

İstanbul''da doğalgaz fiyatına yüzde 12 oranında indirim yapılacak. Bin lira fatura ödeyen bir vatandaş yapılacak yüzde 12''lik indirim sonrası 879 lira ödeyecek. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) kararıyla, İGDAŞ sistem kullanım bedellerinde indirime gidecek. İstanbul''da yapılacak olan doğalgaz indirimi 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek.

HaberTürk yazarı Bülent Aydemir de bugünkü yazısında, "Dağıtım şirketleri, tüketiciye sundukları bir metreküp doğalgaz için, ''sistem kullanım bedeli'' adı altında pay alıyorlar. Genellikle dağıtım şirketleri bu payı düşürmek istemiyor ancak hükümet alacağı kararla, sistem kullanım bedellerinde indirime gidebilir. Yani hem doğalgazda hem de elektrikte indirim söz konusu olabilir. Anlattığım bu formül, İstanbul için geçerli" diye yazmıştı. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar