Doğada kendiliğinden yetişiyor: Kilosu 30 liradan satılıyor

Doğada kendiliğinden yetişiyor: Kilosu 30 liradan satılıyor
Sinop ve çevresinde doğada kendiliğinden yetişen defne yaprakları köylüler tarafından toplanıyor. Köylüler defne yaprağının kilosunu 30 TL'den satıyor.

Sinop ve çevresinde toplanan defne yaprakları, Türkiye'nin dört bir yanına gönderilerek farklı sektörlerde kullanılmak üzere değerlendiriliyor. Bu durum, özellikle ilaç, kozmetik ve gıda sektörlerinde köylülere önemli bir geçim kaynağı sağlıyor. Sabahın erken saatlerinde ormanlık alanlara giden köylüler, dik yamaçlar ve kayalıklar arasında topladıkları defne yapraklarını sırtlarında yükleyip traktörlerine taşıyorlar.

20240221aw146715-1.jpg

Toplanan defne yapraklarının kilosu 30 TL'den alıcı buluyor. Köylüler topladıkları defne yapraklarını toplama merkezlerine taşıyor. Burada kurutulan defne yaprakları ayıklanarak, İzmir başta olmak üzere Avrupa ülkeleri ve ABD'ye gönderiliyor.

Defne yaprağı toplayan köylülerden biri olan Havva Sarısoy, bu sayede aile bütçelerine katkı sağladıklarını ifade etti. Havva Sarısoy hem de kesilen defne yapraklarının bir yıl sonra daha gür çıktığını ve böylelikle de daha çok verim elde ettiklerini belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar