Diyanet, 'Zekatmatik' geliştirdi!

Diyanet, 'Zekatmatik' geliştirdi!
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, konuşmasında, zekat vermemenin ‘haram yemek’ anlamına geldiğini savundu. Erbaş, “Zekat vermemek kul hakkını ihlal etmektir, haram yemektir” açıklamasını yaptı ve Android ve İOS cihazlar için zekat uygulaması geliştirdiklerini söyledi.

Türkiye Diyanet Vakfı’nın, konferans salonunda düzenlenen ''Zekat Tanıtım Toplantısı''nda Diyanet İşleri Başkanı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Erbaş’ta konuştu.

Erbaş, zekat vermemenin ‘haram yemek'' anlamına geldiğini savundu. Konuşmasında, “Zekat, muhtacın, zenginin malındaki hakkıdır. Dolayısıyla zekatı vermemek kul hakkını ihlal etmektir, haram yemektir. Farz olan bir şeyi yerine getirmemek haram işlemek anlamına gelmektedir” dedi.

Konuşmanın tamamı:

“O yüzden zekat vermemek fakirin hakkını yemek, dolayısıyla harama girmek demektir. Allah ve kul hakkı olması sebebiyle de son derece hassasiyet gerektiren ibadettir. Miktarından cinsine, verilecek yerlerden usulüne kadar her bir aşaması Kur’an ve sünnetle belirlenmiş olan bu ibadetin ifası, büyük bir titizlik ve şeffaflık gerektirmektedir.”

Zekat verme uygulaması geliştirdiklerini  söyleyen Erbaş sözlerine şöyle devam etti:

“Büyük bir memnuniyetle karşıladığımız bu teveccühün, aynı zamanda sorumluluğumuzu daha da artırdığının biliyoruz. Bu noktada toplumumuzda hem farkındalık oluşturup zekat bilincini daha da geliştirmenin hem de zekat ibadetinin ifasını kolaylaştırmanın ve yaygınlaştırmanın gayreti içerisindeyiz. Bu kapsamda, vatandaşlarımızın hangi cinsten malı varsa kolaylıkla hesaplayıp, zekat ibadetini yerine getirebilmeleri için zekat hesaplama modülü geliştirdik. Vatandaşlarımız, zekathesapla.tdv.org web sayfasına girerek, ‘Nakit ve Gayrimenkul’, ‘Zirai Mahsul’ gibi başlıklarda mal varlıklarındaki zekat miktarlarını hesaplayabilirler. Hesapladıkları zekatlarını hemen alt kısımda bulunan ‘Zekatınızı bağışlayın’ butonuna tıklayarak ‘bagis.tdv.org’ sayfamızdan bağışlarını gerçekleştirebilirler. Uygulamanın mobil versiyonu da mevcut. Vatandaşlarımız İOS ve Android uygulamalardan TDV zekat hesaplama modülünü telefonlarına indirerek de zekatlarını hesaplayıp bağışta bulunabilirler.” 

ARABA SEVDASI İLE GÜNDEME GELMİŞTİ

İBB yönetimi AKP’deyken, 1,5 milyon TL değerindeki Audi marka araç İstanbul İl Müftülüğü’ne tahsis edilmişti. İddiaya göre, aracı çok beğenen Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, aracın Ankara’ya götürülmesini istedi. Tepkilerin ardından araç, 31 Mart’tan sonra İBB’ye iade edildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar