Sendikalar 1 Mayıs kararını açıkladı!

Sendikalar 1 Mayıs kararını açıkladı!
DİSK ve KESK, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kapsamında İstanbul'daki 1 Mayıs kutlamalarının Maltepe Meydanı'nda gerçekleştirilmesiyle ilgili kararlarını Beşiktaş Barbaros Meydanı'nda yaptıkları basın açıklamasıyla duyurdu.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ve Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) bileşenleri, İstanbul''daki 1 Mayıs kutlamalarının Maltepe Meydanı''nda gerçekleştireceklerini açıkladı. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu konuya ilişkin açıklamasında İstanbul başta olmak üzere tüm Türkiye''de işçi ve emekçilerle yüksek katılımlı kutlamalar gerçekleştireceklerini belirtti.

İşçilere verilen zammın yetersiz olduğunu vurgulayan Çerkezoğlu, işçi ve emeklilerin maaşları ve çalışma koşularının düzeltilmesi için alanlarda olacaklarını ifade etti.

ASGARİ ÜCRET GÜNCELLENSİN TALEBİ


İşçilere verilen maaşın enflasyonun altında kaldığını dile getiren Çerkezoğlu, "Asgari ücretin derhal Asgari Ücret Tespit Komisyonu''nun tekrar toplanarak güncellenmesini, bütün ücretlerde gerekli iyileştirmelerin yapılmasını, en düşük emekli aylığının asgari ücret düzeyine çekilmesini, genç, kadın ve genel işsizliği önleyecek, kalıcı istihdam yaratacak üretime dayalı bir ekonomik politikayı istiyoruz" dedi.

Açıklamanın ardından sendika temsilcileri CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile Beşiktaş çarşıya giderek, 1 Mayıs bildirgesi dağıttıkları vatandaşları 1 Mayıs kutlamalarına davet etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar