Dilan Polat'ın şirketlerine baskın yapılmıştı: Milyonlarca liranın ele geçirildiği ortaya çıktı...

Dilan Polat'ın şirketlerine baskın yapılmıştı: Milyonlarca liranın ele geçirildiği ortaya çıktı...
Kara para aklama, yasa dışı bahis ve birçok suç şüphesiyle MASAK tarafından haklarında inceleme gerçekleştirilen ve mal varlıklarına el koyulan Dilan Polat ve Engin Polat'a ait şirketlere geçtiğimiz günlerde baskın düzenlenmişti. Çifte ait milyonlarca liraya bugün mahkeme tarafından el konuldu.

Abartılı hayatlarını sosyal medyadan paylaşmaları ile gündeme gelen Dilan Polat ve Engin Polat çifti, takipçi sayılarının milyonları geçmesiyle birlikte vatandaşların radarına girdi.

Servet değerindeki lüks harcamaların kaynağını merak eden milyonlara gazeteci ve hukukçuların eklenmesi, Polat ailesinin gelirlerinin sorgulanmasına neden olurken, şirketler üzerinden ödenen çok düşük vergi rakamları ise usulsüzlük iddialarını güçlendirmişti.

ŞİRKETLERİNE BASKIN YAPILDI

Geçtiğimiz haftalarda Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından haklarında soruşturma başlatılan Polat ailesi için yurt dışına kaçacakları iddia edilirken, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tepkilerin ardından bir açıklama yapmış ve Dilan Polat, Engin Polat ve yakınlarının mal varlıklarına el konulduğunu ve yurt dışı yasağı getirildiğini duyurmuştu.

Suçlamaları kesin bir dille reddeden çifte ait 20'nin üzerindeki şirkete bu hafta itibarıyla yetkiler tarafından baskınlar düzenlenirken, bugün Polat ailesinin İYZİ Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri A.Ş. nezdinde bulunan 22 milyon 372 bin liralık birikimine el koyuldu.

İyzico isimli dijital cüzdan uygulamasında bulunan para hakkında gazeteci Murat Ağırel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

MİLYONLARCA LİRAYA EL KONULDU

"Dilan ve Engin Polat’a ait olan şirketlere ait İYZİ Ödeme ve Elektronik Para Hizm.A.Ş.nezdinde bulunan 22 Milyon 372 Bin Türk Lirasına mahkeme tarafından el konuldu. Çok gelişme var çok…"

polat4.jpg

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar