24 yıllık Türk şirketi iflas etti! Yüzlerce kişi işsiz kaldı

24 yıllık Türk şirketi iflas etti! Yüzlerce kişi işsiz kaldı
Kovid-19 salgınının ardından dünya genelinde yaşanan ekonomik sıkıntılar şirketlerin bir bir kepenk kapatmasına sebep olmaya devam ediyor.

Dünya, koronavirüs salgını nedeniyle büyük bir ekonomik sarsıntı içinde. Kovid salgını yavaşlasa da küresel piyasaların durumu ve ekonomik yansıması henüz tamamen normale dönmüş durumda değil.

Salgın nedeniyle küresel krizle birlikte ticaret kuralları değişmeye devam ediyor. Firmalar ise bu değişime uyum sağlamakta güçlük çekiyor. Son zamanlarda küresel krizin etkisiyle iflas bayrağı çeken firma sayısında artış yaşanmakta.

Güçlü bir ekonomiye sahip olan bir ülkenin dahil iflaslarla boğuşması dünya genelinde şaşkınlık yarattı. Türkiye’de de durum farklı değil. Ekonomik darlık yaşayan Sed Geri Dönüşüm Metal Nakliyat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi iflasını ilan etti.

Merhabahaber'de yer alan bilgilere göre, Ankara merkezli olarak hizmet veren ve daha önce konkordato isteyen bu firma, mahkeme kararıyla iflas ettiği açıklandı. Sed Geri Dönüşüm Metal Nakliyat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin 1999 yılında kurulduğu ve 24 yıldır faaliyette olduğu belirtildi. Firma çalışanlarının ise işsiz kaldığı ifade edildi.

T.C. Ankara Batı Asliye Ticaret Mahkemesi, firmanın iflasına ilişkin şu açıklamayı yaptı:

Ankara Ticaret Sicil Memurluğunun 432564 sicil nosunda kayıtlı olan SED GERİ DÖNÜŞÜM METAL NAKLİYAT SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ tarafından mahkememize açılan konkordato davası nedeniyle; Mahkememizin 24/10/2023 tarihli duruşma ara kararı ile; Ankara Ticaret Sicil Memurluğunun 432564 sicil nosunda kayıtlı olan SED GERİ DÖNÜŞÜM METAL NAKLİYAT SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ'nin konkordato davasının REDDİ ile 24/10/2023 günü saat 14:23 itibariyle İFLASINA karar verilmiş olup, İ.İ.K.'nun 308 ve 288. maddeleri uyarınca ilanen tebliğ olunur.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar