Dilan Polat, cezaevinde kocası Engin Polat ile görüştü: İntihar etmek istiyorum

Dilan Polat, cezaevinde kocası Engin Polat ile görüştü: İntihar etmek istiyorum
Kara para aklama ve vergi kaçırma gibi birçok iddia sonucunda gözaltına alınan ve tutuklanarak cezaevine gönderilen Dilan Polat ve Engin Polat çifti bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cezaevinde psikolojisi bozulan Dilan Polat, eşine "İntihar etmek istiyorum" dedi.

4 Kasım tarihinde haklarında tutuklama kararı verilen Dilan Polat ve Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 14 kişiye yönelik MASAK soruşturması devam ediyor.

Sözcü'den İsmail Saymaz'ın haberine göre; Yaklaşık 3 haftadır cezaevinde bulunan Polat çifti, bugün telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Marmara Cezaevi’nde tutuklu bulunan Dilan Polat, Çorlu cezaevinde kalan eşi Engin Polat’la yaptığı telefon görüşmesinde "İntihar etmek istiyorum" ifadelerini kullanırken, Dilan Polat'ın avukatları, müvekkillerinin psikolojisinin bozulduğunu belirterek görüşmek için cezaevine gitti.

saymaz.jpg

MASAK RAPORUNUN TAMAMLANMASI AYLAR SÜREBİLİR

Çift ve yakınlarından oluşan şüpheliler listesinin günden güne artıyor oluşu, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından yapılan çalışmanın kapsamını büyütürken, Polat çiftinin ilk duruşmalarına çıkması oldukça uzun bir zaman alabilir.

Bu süreyi tutuklu olarak cezaevinde geçirecek olan Dilan Polat ve Engin Polat başta olmak üzere 14 kişiye yönelik yöneltilen iddialar şu şekilde:

Haklarında kara para aklama ve vergi kaçırma gibi iddiaları bulunan sosyal medya fenomeni Dilan Polat ile eşi Engin Polat hakkında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “5549 sayılı Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi”, “213 Sayılı Vergi Usul Kanunu’na muhalefet”, “7258 Sayılı Kanun’a muhalefet” suçlarından soruşturma yürütülüyor.

Soruşturmada, Dilan ve Engin Polat ile yakınlarının tüm mal varlıklarına 12 Ekim’de el konulmasına karar verilmişti.

Soruşturma kapsamında, Sulh Ceza Hakimliği'nce aralarında Dilan ve Engin Polat’ın da bulunduğu 14 şüpheli hakkında tutuklama kararı verilirken, 9 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar