Dijtal Türk lirası için tarih netleşti

Dijtal Türk lirası için tarih netleşti
Orta Vadeli Program (OVP) ile toplumun her kesimine dokunan önemli reformlar hayata geçirilecek. Yeni planla beraber, Dijital Türk Lirası için gelecek olan yasal düzenlemenin tarihi de netleşti. Tüm detaylar haberimizde…

Ekonomide 3 yıllık yol haritasını belirleyen Orta Vadeli Program'da (OVP) öncelikli reform alanlarına yönelik önemli düzenlemeler yer alıyor.

Yeni Şafak’ta yer alan habere göre, 7 ana eksenle desteklenen Türkiye Yüzyılı’nın ekonomi programı çerçevesinde; Dijital Türk Lirası hakkında yeni adımlardan da bahsedildi.

DİJİTAL TL İÇİN TARİH NETLEŞTİ

Orta Vadeli Program’da Dijital Türk Lirası hakkında hedeflere de yer verildi. Dijital Türk Lirası için yasal düzenlemenin 2024 yılının 4. çeyreğinde uygulanması planlanıyor. Bu tarihe kadar ikinci faz pilot çalışmalardan elde edilecek sonuçlar doğrultusunda Dijital Türk Lirasının yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmalar yürütülecek. İstanbul Finans Merkezi (İFM) kapsamında yenilikçi, kapsayıcı ve dinamik bir katılım ekosisteminin oluşturulması için de fintekler desteklenecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar