Dijital varlık farkındalığında Dünya lideri hiç beklenmeyen bir ülke oldu!

Dijital varlık farkındalığında Dünya lideri hiç beklenmeyen bir ülke oldu!
Dünya genelinde kripto para birimlerine yönelik benimsenme oranı artmaya devam ederken, bu alandaki farkındalığın da arttığını görüyoruz. Yapılan son araştırma, dijital varlık farkındalığının en yüksek olduğu ülkeyi gözler önüne seriyor.

Yapılan son araştırma, Nijerya’nın dijital varlık bilincinde yüzde 99 ile dünya çapında lider konumda olduğunu gösteriyor. Tüm kıtaları kapsayan, 15 ülkede gerçekleştirilen araştırmada, katılımcıların üçte ikisi kendilerine ait verilere sahip olma isteğinde bulunurken, yüzde 80’i çevrimiçi kimliklerini daha etkin bir şekilde kontrol etme arzusunda.

Consensys ve Londra merkezli pazar araştırma firması YouGov tarafından yürütülen bu araştırma, insanların Web3, NFT’ler, dijital varlıklar, Blockchain ve metaverse hakkındaki görüşlerini incelemeyi hedefledi. İki şirket, Amerika, Asya, Avrupa ve Afrika’da 15 farklı ülkede, 18-65 yaş aralığındaki 15.000’den fazla kişiyle çalışma gerçekleştirdi.

Araştırmaya göre, katılımcıların yüzde 92’si ‘kripto’ kavramının farkında olduğunu belirtti. Nijerya, yüzde 99 bilinirlik oranı ile listede zirveye otururken, Güney Afrika ve Brezilya yüzde 98’lik bir bilinirlik oranına ulaştı. Japonya ise yüzde 83’lük oranı ile en düşük farkındalığa sahip ülke oldu.(BTCTürk)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar