DİAYDER davasında yeni gelişme!

DİAYDER davasında yeni gelişme!
Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne (DİAYDER) yönelik 23 sanığın yargılandığı davada dernek başkanı Ekrem Baran tahliye edildi. Davada bu tahliye ile birlikte tutuklu sanık kalmadı.

Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğine (DİAYDER) yönelik 23 sanığın yargılandığı davada tutuklu sanık kalmadı. Dernek Başkanı Ekrem Baran tahliye edildi. 

Terör örgütü PKK ile iltisaklı olduğu belirtilen Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğine (DİAYDER) yönelik soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. 23 sanığın yargılandığı davada DİAYDER Başkanı tutuklu sanık Ekrem Baran tahliye edildi. Böylelikle davada tutuklu sanık kalmadı.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, dernek başkanı tutuklu sanık Ekrem Baran''a, cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlanıldı. Duruşmada 13 tutuksuz sanık ile avukatları hazır bulundu.

Talepleri sorulan sanıklardan Baran tahliyesini, bazı sanıklar ise haklarındaki adli kontrol tedbirlerinin kaldırılmasını istedi.

EKREM BARAN''A TAHLİYE

Mahkeme heyeti, savunmasının alınmış olması, tutuklu kaldığı süre, delillerin büyük oranda toplanmış olması ve mevcut delil durumunu dikkate alarak sanık Ekrem Baran''ın tahliyesine hükmetti.

Baran hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulmasına ve haftada bir gün evine en yakın karakola giderek imza atmasına karar veren heyet, tüm sanıklar hakkındaki adli kontrol tedbirlerinin devamını kararlaştırdı. Duruşma ertelendi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar