DGS soru kitapçıkları ve cevapları yayımlandı

DGS soru kitapçıkları ve cevapları yayımlandı
ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) dün gerçekleşti. 150 dakikalık sınavın ardından bugün sınavın soru ve yanıtları açıklandı.

Önlisans programlarını lisans eğitimine tamamlamak için girilen Dikey Geçiş Sınavı (DGS) gerçekleşti. Adaylar, 150 dakikalık sınavda ter döktü. Korona virüs tedbirleriyle gerçekleşen sınavın sonuçları 9 Eylül 2020'de açıklanacak.

Öğrenciler, DGS sonuçlarına göre dört yıllık bölümlerin, dikey geçiş kontenjanları için tercih yapacak.

DGS SORU VE YANITLARI 

Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavının (2020-DGS) Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarının % 10’u aşağıdaki bağlantıda sunulmuştur.

Sınava başvuran adaylar, Temel Soru Kitapçığı diziliminde verilen sınav sorularının tamamına 10 Ağustos 2020 tarihinde saat 11.00'den itibaren ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile 10 gün süreyle erişebileceklerdir.

DGS'DE PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR? 

DGS puanları, adayların sınav sonuçlarından hesaplanan sözel ve sayısal puanlarının ve ön lisans öğrenimlerinde elde ettikleri akademik not ortalamalarından hesaplanan ağırlıklı ön lisans başarı puanlarının (AÖBP) belli kat sayılarla çarpılarak toplanmasıyla elde edilir.

Adayların testlerden almış olduğu puanlardan hesaplanan sayısal ve sözel puanlar ve ağırlıklı ön lisans başarı puanları (AÖBP) kullanılarak adayların yerleştirilmesinde esas alınacak DGS puanları hesaplanır.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar