Devlet Bahçeli İsrail için ek süre verdi: Gazze için yola çıkmazsam namerdim

Devlet Bahçeli İsrail için ek süre verdi: Gazze için yola çıkmazsam namerdim
MHP lideri Devlet Behçeli, partisinin grup toplantısında İsrail'in Gaze'ye yönelik saldırılarına tepki gösterdi. Bahçeli, "Devletim istesin, füzeye karşı sapanla yola çıkmazsam namerdim" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

Cumhuriyet'in 100. yılına ilişkin mesajlar veren Bahçeli, "1923'te rejimin adı konulmuş ve mevzu bir daha açılmamak adına kapanmıştır. Cumhuriyet'ten nasıl dönüş yoksa cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminden de dönüş yoktur." diye konuştu.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına da kayıtsız kalmayan Bahçeli, "Milletim istesin, devletim istesin Gazze'deki çocuklara kol kanat germek için yola revan olmazsam namerdim." sözleriyle duruma tepki gösterdi.

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar ise şöyle:

"TÜRKİYE CUMHURİYETİ AĞAÇ KOVUĞUNDAN ÇIKMAMIŞTIR"

"Türkiye Cumhuriyeti ağaç kovuğundan çıkmamış, telkinle kurulmamıştır. Türkiye Cumhuriyeti olağanüstü şartlarda, azimle tarih sahnesindeki yerini almıştır. 1923 yılının 29 Ekim'inde Cumhuriyet, 158 mebusun oyuyla kabul ve ilan edilmiştir. Milli mücadele cumhuriyetle taçlanmıştır. Millet tam bağımsızlıktan başka diğer zillete kapalı olduğunu beyan etmiştir. Türk milleti cumhuriyetle birlikte yaralarını sarmıştır. Cumhuriyetin ilan edildiği gün Gazi Mustafa Kemal ilk cumhurbaşkanı olarak seçilmiş görevine başlamıştır.

Bilinmesini özellikle isterim ki Türkiye Cumhuriyeti ağaç kovuğundan çıkmamış, tesadüf bulunmamış, telkin ve tembihle kurulmamıştır.

Her demokratik rejim cumhuriyet değildir. Mustafa Kemal Atatürk, 14 Ekim 1925'te İzmir'de yaptığı konuşmasında cumhuriyetin, milletin istek ve arzusuyla ilan edildiğini belirtmiş, hükümetle millet arasında ayrım kalmadığını söylemiştir."

"ATATÜRK BUGÜN YAŞAMIŞ OLSAYDI BAŞKANLIK SİSTEMİNİN YILMAZ SAVUNUCUSU OLURDU"

Nasıl ki Cumhuriyet'ten dönüş yoksa cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminden de dönüş olmayacaktır. Atatürk bugün yaşamış olsaydı başkanlık sisteminin yılmaz savunucusu olurdu.

"DEVLETİM İSTESİN, FÜZEYE KARŞI SAPANLA YOLA ÇIKMAZSAM NAMERDİM"

"Bazıları şahsıma yönelik önden siz buyrun dedi. Hiç merak buyurmasınlar. Devletim istesin, füzeye karşı sapanla yola çıkmazsam namerdim.

24 saat dolmuştur, Türkiye Cumhuriyet insanlık nam ve hesabına, barış ve çözüm iklimini yeşertmek adına her türlü müdahale ve mücadeleye hazır ve kararlı olmalıdır. Bizde geri adım yoktur.

MHP olarak çağrımız budur bugünden 24 saat içinde ateşkes sağlanamazsa Türkiye süratle devreye girmeli, gereği her neyse yapılmalıdır."

YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar