Acun Ilıcalı hangi şehirde fabrika açtı? 500 kişi iş başı yaptı

Acun Ilıcalı hangi şehirde fabrika açtı? 500 kişi iş başı yaptı
Ünlü televizyoncu Acun Ilıcalı, iş insanı Fatih Melek ile memleketi Erzurum’da ortağı olduğu terlik fabrikasının açılışını yaptı.

AHMET UNUTGAN / GÜNBOYU

Ünlü televizyon yapımcısı Acun Ilıcalı, iş insanı Fatih Melek ile birlikte memleketi Erzurum'da terlik fabrikası kurdu. Çalışanlarının yüzde 80’lik kısmı kadınlardan oluşan, 500'ün üzerinde kişiye istihdam sağlayan 15.000m2'lik fabrikanın açılışı için büyük bir tören düzenlendi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Zafer Tarıkdaroğlu, törende, Erzurum'un tarihi İpek Yolu üzerinde bulunması nedeniyle köklü bir geçmişe sahip olduğunu belirtirken, "Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde Türkiye Yüzyılı hedeflerimiz doğrultusunda istihdam ve üretimi artırarak Türkiye'yi en büyük küresel sanayi ve ticaret merkezlerinden biri haline getireceğiz" diye konuştu.

17859248-728xauto.webp

Acun Ilıcalı'ya memleketine yatırım yaptığı için teşekkür eden Tarıkdaroğlu, şunları söyledi: "Özellikle kadın çalışanlarımızın yüzde 80'lerde olması Bakanlık olarak bizleri ayrıca mutlu etti. Erzurum'a bu konuda pozitif ayrımcılık yapıp kadınlarımıza daha çok girişimcilik imkanı verme adına çalışmalarımız devam edecek." diye konuştu. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de şehirlerin büyümesinin yatırımdan geçtiğini anlatarak "Modern şehirlerin gelişimi özel sektörün yaptığı yatırımlarla daha da büyüyor. Şehrimiz sadece turizm, tarım ve hayvancılık değil aynı zamanda bir sanayi şehri olmalı. Özel sektörü geliştirir ve imkanlar sunabilirsek orada kalkınma sağlarız."

aa-20231023-32496465-32496464-erzurumda-500-kisinin-istihdam-edildigi-terlik-fabrikasi-hizmete-acildi.jpg

"GÜZEL ŞEYLER YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Erzurum'a yakın zamanda yeni bir yatırım yapacaklarının müjdesini veren Acun Ilıcalı ise, "Erzurum'da başkanımızın destekleriyle inşallah yine güzel şeyler bizi bekliyor olacak. Devletini seven insanlar vatandaşımızın daha rahat yaşam sürmesine katkı veriyorlar. Devletimizin desteği bizim için o kadar önemli ki hiçbir iş tıkanmıyor, herkes iyi niyetli. Biz de hevesimizi kaybetmeden güzel şeyler yapmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

10'DAN FAZLA ÜLKEYE DE İHRAÇ EDİLİYOR

Birbirinden farklı 200 terlik modeli ile 10 milyon adetten fazla üretim yapan, Türkiye'deki başarısıyla adından söz ettiren markanın ürünleri 10'dan fazla ülkeye de ihraç ediliyor. Türkiye'de zincir mağazalar ve internet satış kanalları ile ürünlerini müşterilerine ulaştıran marka; erkek, kadın ve çocuk olmak üzere 3 ana grupta üretim yaparak hizmet veriyor.

640xauto-1.webp

Açılış konuşmalarının ardından katılımcılar kurdele keserek fabrikadaki terlik üretim alanlarını gezdi.

640xauto.webp

Törene, Vali Mustafa Çiftçi, AK Parti Erzurum milletvekilleri Selami Altınok ve Mehmet Emin Öz, İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Metin Düz, ilçe belediye başkanları ve eski AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı katıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar