DEVA Partisi'nin masayı dağıtmasının gerçek sebebi ortaya çıktı

DEVA Partisi'nin masayı dağıtmasının gerçek sebebi ortaya çıktı
DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi'yle TBMM'de kurulacak ortak grupta yer almayacağını açıkladı.

14 Mayıs’taki seçimlere CHP listelerinden giren DEVA Partisi 15, Gelecek Partisi 10 ve Saadet Partisi de 10 milletvekili çıkarmıştı.

Üç parti, Meclis’te yeni bir grup kurmak için görüşmeler yürütüyordu. Bugün DEVA Partisi, ortak grupta yer almayacağını resmen açıkladı. Açıklama şöyle:

Gelecek Partisi Genel Başkanı Sayın Davutoğlu, Gelecek Partisi ile DEVA Partisi’nin birleşmesiyle ilgili Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan’a bir model önerisi getirmiştir. Önerilen birleşme modeli, parti yönetiminde çift başlılık ve mesaj karmaşasına yol açacağı ve sürdürülebilir olmayacağı gerekçeleriyle uygun bulunmamıştır.

GERÇEK SEBEBİ ORTAYA ÇIKTI

Gerçek Gündem’e konuşan Gelecek ve DEVA Partisine yakın kaynaklara göre, Ali Babacan, partililerle yaptığı toplantılarda, bozma kararı almalarının sebebini şöyle açıkladı:

"Hem Gelecek hem de Saadet Partisi, muhafazakar ve İslamcı. Üstelik İstanbul Sözleşmesi’ne yaklaşımları da belli. Bu yüzden bu birleşmenin olmasına DEVA Partili yöneticiler olumlu bakmadı ve istemedi. Tek sebep bu değil tabi ama ana sebep bu."

Yine DEVA Partisine yakın başka bir kaynak, Gelecek Partisi ile birleşmesi durumunda eş genel başkanlık veya dönüşümlü başkanlık fikrinin DEVA Partisi teşkilatlarınca kabul görülmediğini de aktardı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar