Yurt dışına gitme hayaliniz suya düşebilir: Danışmanlık firması onlarca kişiyi dolandırdı

Yurt dışına gitme hayaliniz suya düşebilir: Danışmanlık firması onlarca kişiyi dolandırdı
Avrupa’ya giderek daha iyi şartlarda bir hayat kurmayı hayal eden onlarca insanın hayalini suya düşüren dolandırıcı danışmanlık firmasının foyası ortaya çıktı.

GÜNBOYU/ ESMA KARAYEL

Yurt dışına taşınarak orada yaşamayı arzulayan vatandaşlar arasına her yıl yenileri ekleniyor. Dolandırıcıların yeni hedefinde ise yurt dışından davetiye bekleyen vatandaşlar var.

Liberation danışmanlık ismini kullanan firma, yurt dışına gitmek isteyen onlarca vatandaşı dolandırdı.

Hollanda’dan davetiye almak isteyen ve bu firma ile iletişime geçen Hacer G., dolandırıcı firmanın planını şöyle anlattı:

Biz bu danışmanlık firmasını sosyal medyada yer alan Enesvemichelle olarak tanınan çiftten gördük. Onlar sayfalarında reklamını yapmıştı. Firma İzmir’deydi ben de iş için gittiğimde yüz yüze görüştüm. Parayı peşin istediler, kişi başı 5 bin Euro. İnsanları da şöyle ikna ediyorlar. Sözleşme yapıyoruz, vize çıkmazsa paranızı geri iade ediyoruz diyorlar. Sözleşme tamamen formaliteden ibaret. Firma sözde Polonya, Estonya ve Litvanya üzerinden vizeni alarak sana tüm Avrupa Birliği ülkelerinde çalışma fırsatı veriyor.

Görüşmede bana şunları söylediler: İstediğin ülkeyi seçebilirsin ama Hollanda istersen biz sana yardımcı olabiliriz. Ortaklarımızdan biri olan İsa Bey Hollanda’da yaşıyor. Polonya üzerinden davetiyeyi alırız, siz 1 gece Polonya’da kalırsınız, İsa Bey sizi karşılar beraber Hollanda’ya geçersiniz, banka hesabınızı açmanıza yardımcı olur. İş olarak bisiklet kurye, aşçı yardımcılığı, uber taksi yaparsınız. Bunlar dışında iş isterseniz de kendiniz bulursunuz. Ev konusunda da biz konaklama vermiyoruz ama bulmanıza yardımcı oluyoruz dedi. Maaş olarak 3,500 yada 4 Euro arası maaş alırsınız.

whatsapp-image-2023-06-25-at-13-34-23.jpeg

Hollanda’da yaşayan Türk vatandaşı Cihangir Alev, kendisine gelen mesajların ardından dolandırıcı firmanın planına karşı vatandaşları uyardı. Alev “Piyasada çok dolandırıcı var. Benim hesabıma da binlerce mesaj geldi. Bende insanları bilinçlendirmek için bir video hazırlamak istedim” dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar