Dev scooter kiralama şirketi iflas etti

Dev scooter kiralama şirketi iflas etti
Küresel elektrikli scooter kiralama devi Bird, ABD'de iflas başvurusu yaptı. Ünlü şirket piyasanın öncüsü olarak biliniyordu.

Sözcü'de yer alan habere göre, Florida merkezli ve sokaklarda elektrikli scooter kiralama konusunda öncü olan Bird Global, beş yıl içinde 1 milyar dolarlık değerlemeye ulaşan en hızlı start-up olmasına rağmen iflas koruma başvurusunda bulundu.

Bird firmasının geçici CEO'su Michael Washinushi, bugün yaptığı açıklamada, "Kârlılık yolunda ilerleme kaydediyoruz ve bu yeniden yapılandırma yoluyla sermaye yapımızı doğru boyutlandırarak bu ilerlemeyi hızlandırmayı hedefliyoruz" dedi.

b1.jpg

Şirket geçen ay yaptığı açıklamada, 30 Eylül'e kadar olan dokuz aylık dönemde 73,4 milyon dolar net zarar ettiğini ve aynı tarihte 10,2 milyon dolar kısıtlanmamış nakit ve eşdeğer varlığa sahip olduğunu belirtti. Bird, geçen yıl 244,7 milyon dolar gelir ve 358,7 milyon dolar net zarar açıklamıştı.

Bird, yeniden yapılandırma süreci boyunca normal şekilde faaliyet göstereceğini belirtirken, Avrupa ve Kanada'daki işletmelerin iflas başvurusunun dışında olduğunu vurguladı.

b2.jpg

Travis VanderZanden tarafından 2017 yılında Los Angeles'ta kurulan Bird, dünya genelinde birçok benzer şirketin öncüsü oldu. Ancak, e-scooter kiralamalarındaki düzenleyici kısıtlamalar, güvenlik endişeleri ve yüksek sermaye-işletme maliyetleri nedeniyle karlılığa ulaşmakta zorlanıyor.

Bu yılın başlarında Paris'te kiralık e-scooter'ların yasaklanması, sektörün en büyük pazarlarından birini kapatmıştı. Ayrıca, kış ayları scooter ve elektrikli bisiklet kiralayan şirketler için zorluklar getiriyor, çünkü müşterilerin soğuk veya yağışlı havalarda bu araçları kullanma olasılığı düşük ve turizm azaldıkça iş kayıpları yaşanıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar