Depremzede akademisyen Hatay'da yaşadıklarını tuvale yansıttı

Depremzede akademisyen Hatay'da yaşadıklarını tuvale yansıttı
Mustafa Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü'nde görev yapan Doktor Öğretim Üyesi Zeynep Gönülay Çalımlı, Hatay'daki deprem travmasını sanat aracılığıyla tuvale yansıttı.

Çalımlı'nın, 6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş merkezli depremin ardından oluşturduğu 16 eserlik yağlı boya resim sergisi, "Arafta" adıyla Mersin Güzel Sanatlar Galerisi'nde sanatseverlerle buluştu.

Sergiyi gezen Erdemli Kaymakamı Aydın Tetikoğlu ve diğer davetliler, Çalımlı'nın eserlerini inceleyerek sanatçıdan bilgi aldı. Çalımlı, resimlerinde depremlerin yarım kalan hikayeleri işlediğini belirtti. Deprem anında ailesiyle birlikte yaşadığı zorlu deneyimleri resimler aracılığıyla ifade ettiğini dile getiren sanatçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Resmin terapi özelliğinden faydalandım. Bu acıların tekrar yaşanmaması ve depremin unutulmaması için duygularımı resimlere dökmeye karar verdim." şeklinde konuştu.

Sergideki eserlerin 1 yıl süren bir çalışmanın ürünü olduğunu vurgulayan Çalımlı, "Duygusal bir sergi oldu. Umarım deprem unutulmaz ve bu eserler, uzun süre hafızalarda yer eder." dedi. "Arafta" adlı resim sergisi, 3 Şubat'a kadar Mersin Güzel Sanatlar Galerisi'nde ziyarete açık olacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar