Deprem felaketinin ekonomik bilançosu korkuttu! Devasa rakam ortaya çıktı

Deprem felaketinin ekonomik bilançosu korkuttu! Devasa rakam ortaya çıktı
Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen ve Türkiye’nin 10 ilinde büyük hasarlara yol açan felaketin ekonomik boyutu hesaplandı. Ortaya çıkan rakam korkuttu.

6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde iki depremle sarsılmıştı. Türkiye’nin 10 ilinden hissedilen deprem Orta doğuda da felakete yol açmıştı. Dünyaca ünlü Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings depremin Türkiye ve Suriye''de ekonomiye etkisini gösteren bir rapor yayınladı.

Türkiye ve Suriye''yi etkileyen depremlerde sigortalanabilir kaybını ölçmenin zor olduğunu, ancak kaybın büyük ihtimalle 2 milyar doları geçeceğini hatta 4 milyar doları aşabileceğini açıkladı.

Fitch Ratings, Türkiye ve Suriye''yi etkileyen depremlerin sigorta zararlarına yönelik yayımladığı notta, bölgelerdeki düşük sigorta kapsamı nedeniyle sigortalı kayıplarının "çok daha düşük" olduğunu ve yaklaşık 1 milyar doları bulabileceğini söyledi.

Diğer taraftan notta, sigortalanmış kayıpların büyük oranda reasüransla telafi edileceği belirtildi.

Fitch ayrıca, katastrofik tahvillerin çoğunlukla İstanbul civarıyla sınırlı bölgeyi kapsadıkları için depremden etkilenmeyeceği görüşünde.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar