Depremde gerçekleri yayınlayanlara RTÜK cezası geliyor!

Depremde gerçekleri yayınlayanlara RTÜK cezası geliyor!
Kahramanmaraş'da meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından 10 şehirdeki arama ve kurtarma çalışmaları da dahil olmak üzere lojistik sorunlar üzerine yayın yapan basın kuruluşlarına RTÜK cezası geliyor. RTÜK üyesi İlhan Taşcı, deprem yayınları üzerine muhalif kanallara üst sınırdan ceza verileceğini ifade etti.

10 şehirde 42 bin 310 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından iktidara yakın yayın organları devletin ''afet bölgesinde'' kusursuz bir çalışma sergilediğini yayınlarken, bölgedeki aksaklıkları, gecikmeleri ve vatandaşların feryatlarını kamuoyu ile paylaşan haber kuruluşları ve gerçek gazeteciler için  Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) sopası çıkarıldı. 

MUHALİF KANALLARA ÜST SINIRDAN CEZA VERİLECEK

Muhaliflere edilen her türlü hakaretin ve atılan sayısız iftiranın karşısında üç maymunu oynayan RTÜK, deprem bölgesinde gecesini gündüzüne katarak vatandaşlara bilgi veren kurumlara üst sınırdan ceza vermeye hazırlanıyor. 

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Üyesi İlhan Taşcı, deprem sonrasında yaşanan ihmalleri ve koordine eksikliğini haber yapan televizyonlara üst sınırdan ceza verilmek üzere RTÜK’ün toplanacağını belirtti.

Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Taşcı, “RTÜK deprem sonrası cezai soruşturma gerektirecek seviyeye gelen yetersizlikleri, ihmalleri haberleştiren, gelişmeleri aktaran TV’lere üst sınırdan para, 5 kez de program durdurmaya varan cezalar için yarın toplanacak” dedi.



CEZA ALACAK KANALLAR BELLİ OLDU

Fox TV, Habertürk, Halk TV ve Tele1’in raporu RTÜK’te görüşülecek” diyen Taşcı, “Gazeteciler halkla ilişkiler için değil gerçekleri halka anlatmak için vardır. Halkın feryadını bastırınca acılar dinmiyor, bölgede hala süren beceriksizlikler ortadan kalkmıyor” diye belirtti.



 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar