61 avukattan Erdoğan ve bakanlar hakkında suç duyurusu!

61 avukattan Erdoğan ve bakanlar hakkında suç duyurusu!
Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 şehirde 42 bin 310 kişinin ölümüne yol açan depremlerde ihmal ve sorumsuzlukları olduğu gerekçesiyle 61 avukat, Cumhurbaşkanı ve bakanlar başta olmak üzere birçok kişi ve kurumdan şikayetçi oldu.

Samsun Barosu''ndan Avukat Hüseyin Cimşit''in, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine üyeleri ve belediye başkanlarından şikayetçi olmasının üzerine, Halkçı Hukukçular’ın çağrısıyla bir araya gelen ve aralarında Ömer Faruk Eminağaoğlu, İsmail Sami Çakmak, Bektaş Şarklı, Polat Balkan, Zafer Kazan, Mengücek Gazi Çıtırık’ın da bulunduğu 61 hukukçu, depremlerin ardından yaşanan ihmaller ile oluşan 11 ağır suç gerekçesiyle Erdoğan, bakanlar, valiler, belediye başkanları, gsm operatörleri ve müteahhitler hakkında suç duyurusunda bulundu.

11 SUÇTAN ŞİKAYETÇİ OLUNDU

Kahramanmaraş merkezli deprem ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, bakanlar, depremin yaşandığı kentlerin valileri ile belediye başkanları, GSM operatörleri, müteahhitler ve yapı denetim bürolarının sorumluları hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Hukukçular, söz konusu kişiler hakkında 11 ağır suçtan şikayetçi oldular.

“ERDOĞAN KADERCİLİĞE SIĞINMAKTADIR”

Suç duyurusu dilekçesinde; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Bunlar kader planının içerisinde olan şeyler’ açıklaması hatırlatılarak, “Ülkemizin yüzleştiği her acıda halk, devletin yerine getiremediği sorumlulukları kendi yetersiz imkanları ile yerine getirmek zorunda bırakılırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise kaderciliğe sığınmaktadır” denildi.

İŞTE YÖNELTİLEN SUÇLAMALAR

Hukukçular, dilekçede yer alan şüphelilerin, “olası kastla birden fazla insanın öldürülmesine ve yaralanmasına neden olma”, “bilinçli taksirle öldürme”, “denetim görevinin ihmali, “görevi kötüye kullanma”, “tehdit”, “hakaret”, “haberleşmenin engellenmesi”, “yardım veya bildirim yükümlüğünün yerine getirilmemesi”, “ihaleye fesat karıştırma”, “edimin ifasına fesat karıştırma” ve “suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme” suçlarını işlediklerini iddia etti.

Hukukçular başvuruda, Cumhurbaşkanı, bakanlar, valiler, belediye başkanları ve diğer isimler hakkında soruşturma yürütülerek kamu davası açılmasını talep etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar