Depremde bir aileyi ölümden kurtarmıştı! Muhabbet kuşu satışlarında patlama yaşandı

Depremde bir aileyi ölümden kurtarmıştı! Muhabbet kuşu satışlarında patlama yaşandı
Osmaniye'de bir aile, 'Maviş' isimli muhabbet kuşlarının depremi önceden algılayarak şiddetli sesler çıkarması sonucu uyanarak enkaz altında kalmaktan kurtulmuştu. Yaşanan deprem felaketlerinin ardından muhabbet kuşu satışlarında rekor kırıldı.

Türkiye, aradan haftalar geçmesine rağmen 6 Şubat''ta Kahramanmaraş''ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremin şokunu atlatabilmiş değil. Deprem sonrasında korku ve paniğe kapılan birçok vatandaş, binalarının sağlamlık testleri başta olmak üzere birçok deprem önlemi için teyakkuz haline geçti.

Bazı vatandaşların ise deprem konusunda başvurdukları önlem duyanları hayrete düşürdü. Halk arasında kedileri ve köpeklerin depremi saniyeler öncesinde algıladığı ve sesler çıkardığı biliniyor olsa da, muhabbet kuşlarının depremleri çok daha önceden algıladığı ve saniyeler öncesinden şiddetli sesler çıkardığı ifade edilmişti.

MUHABBET KUŞU ''MAVİŞ'' BİR AİLEYİ KURTARMIŞTI

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Osmaniye''de, 6 Şubat''ta muhabbet kuşunun çıkardığı sıra dışı seslere uyanarak dışarı çıkan aile bireyleri, depremde hasar gören evlerinden sağ kurtulmuştu. Masal Park otopark alanında oluşturulan geçici barınma merkezinde ailesiyle kalan 17 yaşındaki Mustafa Çimen, yaklaşık 3 ay önce aldığı ve "Maviş" adını verdikleri yavru muhabbet kuşunun o güne kadar pek ötmediğini, 6 Şubat''ta gece farklı bir sesle kafesinde çırpındığını belirten Çimen, şöyle konuştu:

"Depremden yarım saat öncesinde tuhaf tuhaf, geceleyin, içeride ışık da yanmazken tuhaf bir ses çıkarttı. Kanat çırpıp kafesin içinde oradan oraya zıplıyordu. Ardından deprem salladı, şiddetini artırınca kuşu aldığım gibi dışarıya fırladım. Kuşun sesine uyandık. Kapıyı da açamadık, kapı sıkışmış, açamıyorduk. Kapının yönünü bile zor bulduk. Çok tuhaf bir ses çıkarttı, hızlı hızlı öttü, bir bakıma kuşun sayesinde depreme uykuda yakalanmadık. Çok şükür yıkılmadı, sadece çatlaklar var."

KEDİ VE KÖPEK SATIŞLARI DA YÜKSELDİ

Bu gelişmelerin ardından muhabbet kuşu satışları ise adeta ikiye katlanmış durumda. Bazı bilim insanlarının hayvanların depremin öncül sarsıntılarını saniyeler veya dakikalar önce hissedebileceği yönündeki açıklamaları sonrası kuş satışlarının yükselmesinin yanı sıra kedi ve köpek satışlarında da ciddi artış yaşandı. 


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar