Deprem Uzmanı Naci Görür: 1822’deki 7,2’lik deprem çok sayıda can kaybına neden olmuş

Deprem Uzmanı Naci Görür: 1822’deki 7,2’lik deprem çok sayıda can kaybına neden olmuş
Dün akşam Hatay’da korkutan bir deprem meydana geldi. Depremin büyüklüğü 4,8 olarak ölçüldü.

HATAY DEPREMİ SONRASI NACİ GÖRÜR’DEN KORKUTAN UYARI

Korkutan Düzce depreminden sonra bir deprem haberi de Hatay Kırıkhan’dan geldi. 4,8 büyüklüğündeki deprem çevre iller Adana, Osmaniye, Gaziantep ve Kilis’te de hissedildi. Deprem Uzmanı Prof.Dr. Naci Görür deprem sonrası Hatay’da 1822 yılında meydana gelen o depreme dikkat çekti.

Hatay Kırıkhan''da saat 21.13''te 4,8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin derinliği 11.67 kilometre olarak ölçüldü. Depremde ilk belirlemelere göre 6 ev hasar gördü, bu evlerden 5''i mühürlendi.

Deprem Adana, Osmaniye, Gaziantep ve Kilis''te de hissedildi.

DEPREM UZMANI PROF.DR. NACİ GÖRÜR’DEN PAYLAŞIM

Deprem Uzmanı Prof.Dr. Naci Görür deprem sonrası sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 1822 yılına dikkat çekti: Hatay, Baldıran/ Kırıkhan’da 4,7 deprem oldu. Deprem Karasu Grabeni içerisinde. Bu graben batıda Amanos, doğuda ise Ölü Deniz Fayının devamı nitelikteki Doğu Hatay Fayları arasında. Karasu vadisi ve çevresinde 1822 yılında 7,2 deprem olmuş ve çok sayıda can kaybına neden olmuştur.

 

 

VALİ DOĞAN’DAN AÇIKLAMA

Hatay Valisi Rahmi Doğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Şu ana kadar kurumlarımıza olumsuz bir durum intikal etmemiştir. Tüm birimlerimizle alan taraması yapıyoruz. Hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." dedi.

 

KAYMAKAM MAHMUTHAN ARSLAN’DAN AÇIKLAMA

Kaymakam Mahmuthan Arslan da gazetecilere, ilçede can kaybı ve yaralanma vakası olmadığını söyledi. Tüm Kırıkhanlılara geçmiş olsun dileklerini ileten Arslan, şöyle konuştu: "Şu ana kadar sadece panik nedeniyle ayağını kapıya çarpan bir genç var. Onun dışında annesinin telaşı nedeniyle kucaktan düşen bir de bebek var. O da hastanede durumu gayet iyi. Bunların dışında intikal eden herhangi bir yaralı söz konusu değil. Onun dışında vatandaşlardan şunu rica ediyorum; işiniz yoksa caddelerde ve sokaklarda trafiğe sebep olmayın. Polis, ambulans, jandarma araçları, ihbarları değerlendirmek için olay yerlerine gitmeye çalışıyorlar. Lütfen gereksiz yere trafik sıkışıklığına sebebiyet vermeyelim."

 

“ŞU ANA KADAR ÇOK ŞÜKÜR CAN KAYBI YOK”

Kırıkhan Kaymakamı Arslan ile Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, hasar tespit çalışmalarını yerinde inceledi. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Yavuz, olay anından itibaren kaymakam Arslan ile sahada olduklarını vurguladı.

Gelen ihbarları anında değerlendirdiklerini kaydeden Yavuz, "Şu ana kadar çok şükür can kaybı yok. Bizim tespitlerimize göre, tabii daha sonra AFAD ve diğer teknik ekiplerin de dahil olacağını biliyoruz. Kendi teknik ekibimizle beraber şu ana kadar 6 evde ciddi bir hasar tespiti yaptık. Bunlardan 5''ini mühürledik. Bu evlerdeki aileleri kaymakamlıkla beraber başka yerlere yerleştiriyoruz." dedi.

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar