Deprem uzmanı Baturhan Öğüt'ten acil önlem çağrısı

Deprem uzmanı Baturhan Öğüt'ten acil önlem çağrısı
Yer bilimci Baturhan Öğüt, Güney Azerbaycan'ın (İran) Kuzey Batısı'nda meydana gelen ve Ağrı ve Iğdır'da hissedilen 4,0 büyüklüğündeki deprem hakkında dikkat çeken bir uyarı yaptı.

GÖKMEN ÖRKMEZ-GÜNBOYU

Yer bilimci Baturhan Öğüt, Ağrı ve Iğdır''da hissedilen 4,0 büyüklüğündeki deprem ile ilgili dikkat çeken bir uyarı yaptı. Sosyal medya hesabından uyarıda bulunan Baturhan Öğüt, "Depreme dirençsiz yapıları yıkıp deprem dirençli yapıları hızlı bir şekilde ivedilikle yapmanızı rica ediyorum" dedi.

Ağrı ve Iğdır Valilikleri ile Van Büyükşehir Belediyesi''ni etiketleyerek çağrıda bulunan Öğüt, şu açıklamada bulundu:

"Güney Azerbaycan''ın (İran) Kuzey Batısı''nda Ağrı ve Iğdır''da hissedilen 4,0 büyüklüğünde bir deprem oldu. Depremin oluş yerini 16 mart tarihinde yazmıştık, Nitekim burası uzun süredir büyük deprem üretmedi ve dikkat edilmelidir diye düşünüyorum.

Balık Gök-Güney Ağrı fayında olası bir depreme karşı gerekli tüm tedbirleri almanızı can güvenliği için rica ediyorum. Van ilimizin kuzeyinde kalan ilçe ve köylerdeki yapıları kontrol ediniz. Depreme dirençsiz yapıları yıkıp deprem dirençli yapıları hızlı bir şekilde ivedilikle yapmanızı rica ediyorum can güvenliği için."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar