Deprem sonrası ertelenmişti... EYT Meclis'e bu tarihte gelecek!

Deprem sonrası ertelenmişti... EYT Meclis'e bu tarihte gelecek!
7 Şubat'ta TBMM Genel Kurulu'nda oylanması planlanan EYT tasarısı, Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından Meclis'in 1 hafta süre ile kapanmasıyla rafa kalkmış oldu. Yeni düzenlemenin ise Meclis'e geleceği tarih belli oldu.

Türkiye, Kahramanmaraş''ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin acısını yaşıyor. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın 1 haftalık milli yas ilanının ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) de 1 hafta süreyle Meclis çalışmalarına ara vermişti. Bütün partilerin onayıyla kabul edilen teklife göre TBMM, yasama faaliyetlerine 13 Şubat tarihinde devam edecek. 

EYT 14 ŞUBAT''TA MECLİS''E GELECEK

Yasama gündeminde bir değişiklik olmaması halinde EYT düzenlemesi 14 Şubat tarihinde TBMM Genel Kurulu''nda oylanacak. Bütün partilerin oy birliği ile kabul edilmesi beklenen tasarı Resmi Gazete''de yayımlanarak yasalaşacak. 

DEPREMLER EYT''Yİ İLERİ TARİHE ATACAK MI?

Türkiye''deki bütün dikkat ve kaynaklar şu an için Güneydoğu Anadolu Bölgesi''ne kaydırılmış durumda. Kahramanmaraş''ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen depremler 10 şehirde yıkıcı etkiye neden olurken, Suriye, Lübnan ve Mısır''da da depremin sarsıntıları ciddi şekilde hissedildi. 

5434 can kaybının açıklandığı depremin ardından Türkiye''deki tek gündem maddesi de depremle mücadele olmuş durumda. Bu nedenle EYT''lilerin akıbetine yönelik net bir bilgi yok. Ancak EYT''lilerin ilk maaşını alacağı tarih ileri bir tarihe ertelenecek olsa bile maaş hesaplamaları 1 Mart itibariyle yapılacak. Bu nedenle EYT''lilerin eline geçecek ücrette herhangi bir değişiklik yaşanmayacak. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar