Denizli'de don ve dolu felaketi: Afet bölgesi ilan edilsin!

Denizli'de don ve dolu felaketi: Afet bölgesi ilan edilsin!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Denizli'nin Çal, Bekilli, Baklan, Honaz, Güney ve Pamukkale ilçelerinin meydana gelen don ve dolu olayları nedeniyle afet bölgesi ilan edilmesi istedi.

HABER MERKEZİ - GÜNBOYU

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Denizli’nin Çal, Bekilli, Baklan, Honaz, Güney ve Pamukkale ilçelerinde meydana gelen don ve dolu olaylarından sonra yerinde incelemelerde bulundu. Don ve dolu olaylarından dolayı bu bölgenin afet bölgesi ilan edilmesi çağrısında bulundu. 

Karaca Çal, Bekilli, Baklan, Honaz, Güney ve Pamukkale ilçelerinde don ve dolu nedeniyle meydana gelen zararın karşılanması için afet bölgesi ilan edilmesi gerekliliğini vurguladı. 

karacaicerik2.jpg

ÇİFTÇİYİ DEVLET DESTEKLEMELİ

CHP'li Karaca öncelikle don ve dolu nedeniyle zarara uğrayan tüm üreticilere geçmiş olsun dileklerini iletti. Denizli’nin Türkiye’nin tarımsal üretimindeki önemine dikkat çeken Gülizar Biçer Karaca 3 gün arayla yaşanan don ve dolu felaketinin yaşandığı Çal, Bekilli, Honaz, Baklan, Güney ve Pamukkale ilçelerinde üzüm, kekik, pancar, ayçiçeği, arpa, buğday, domates ve biber üretiminin yapıldığını belirtti.

Aşırı sıcakların ardından gelen soğuk havanın Denizli’nin tarımına büyük zarar verdiğini belirten Gülizar Biçer Karaca "Zaten borç içinde olan, girdi maliyetlerini karşılayamayan, üretimi zar zor devam ettiren Denizlili çiftçilerimiz için acil önlem alınmalı. Saray iktidarının yanlış tarım politikalarının, yasal olarak hakkı olan desteklerin ödenmemesinin yanı sıra iklim krizi de çiftçimizi mağdur etmektedir. Beklenmeyen hava olayları karşısında zarara uğrayan çiftçimizi devlet desteklemelidir. Çiftçilerimizin zararı %70- 80 civarındadır. 2020 yılını kaybettikleri gibi 2021 yılının da üretimi tehlikededir" dedi. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca Denizli’de meydana gelen don ve dolu felaketinden etkilenen ilçelerin Afet Bölgesi ilan edilmesini, çiftçilerin borçlarının silinmesini ve afet nedeniyle uğradıkları gerçek zararın uzman ekiplerce tespit edilerek, çiftçilere zararlarının ödenmesi gerektiğini söyledi.
 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar