Deniz Zeyrek AKP'nin hangi partiyle gizli görüşme yaptığını ifşa etti: Gözümle gördüm arabaya binip gittiler

Deniz Zeyrek AKP'nin hangi partiyle gizli görüşme yaptığını ifşa etti: Gözümle gördüm arabaya binip gittiler
Gazeteci Deniz Zeyrek, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler öncesinde AKP'li ve Hedep'li isimlerin temasa geçtiği iddiasında bulundu. Zeyrek, çok üst düzey bir AKP'li isimle, Hedep'in en tanınan iki ismi arasında buluşma gerçekleştiğini ve seçim pazarlığı yapıldığını belirtti.

Eski adıyla HDP ve Yeşil Sol Parti'nin siyasetçilerinden oluşan Hedep, her fırsatta Cumhur İttifakı mensupları tarafından hedef alınırken, gazeteci Deniz Zeyrek'ten gündemi sarsacak bir iddia geldi.

YEREL SEÇİMLER ÖNCESİ AKP VE HEDEP GÖRÜŞMESİ

Zeyrek, kamuoyunda çok bilinen üst düzey bir AKP'li isimle, Hedep'ten iki yetkilinin bir görüşmede bir araya geldiğini ve seçim öncesi ittifak konusunda pazarlık yaptığını iddia etti.

Söz konusu pazarlık görüşmelerinin Hedep tarafının AKP'ye güvenmemesi ve yazılı bir protokol istemesi üzerine tıkandığını belirten Zeyrek, konu hakkında şu detayları verdi:

"PROTOKOL PAZARLIĞI GÖRÜŞMELERİ TIKADI"

"Bakmayın Selahattin Demirtaş'a selam çaktılar falan diye eleştiriyorlar. Doğrudan bir arka kapı diplomasisi başlamış vaziyette. Ben gözümle gördüm, 2 tane popüler ve sözleri dinlenen Hedep yöneticisi, aynı arabaya bindiler ve iktidardan önemli bir isimle görüşmeye gittiler.

Kürt meselesi ve kürt seçmenle diyalog açısından sözü geçen bir AKP'li isimle görüştüler. AKP'nin belirlediği bir dış mekanda gerçekleşti görüşme ve gözlerimle şahit oldum. Görüşmede sonuç şu çıktı, Hedep güvenmediği için yazılı bir protokol istiyor.

Bunu da AKP vermek istemiyor çünkü böyle bir şey olursa Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ümit Özdağ ile yaptığı protokol gibi medyaya sızar ve Bahçeli o an Cumhur İttifakı'nı terk eder. Bu yüzden ben Cumhurbaşkanı çıkıp Demirtaş ve HDP'ye konuşuyor ya, aklıma bu görüntü geldiği için çok samimi bulmuyorum.

Bir taraftan CHP'yi bununla vurmaya çalışacaksınız, diğer taraftan arka kapıdan HDP'lilerle görüşme yapacaksınız."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar