Erdoğan ve Kılıçdaroğlu aynı karede: Deniz Baykal'ın cenazesinde soğuk rüzgarlar esti!

Erdoğan ve Kılıçdaroğlu aynı karede: Deniz Baykal'ın cenazesinde soğuk rüzgarlar esti!
Ankara'daki evinde 84 yaşında vefat eden Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) eski Genel Başkanı Deniz Baykal için parti genel merkezinde tören düzenlendi.

Vefat eden eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal için Ahmet Hamdi Akseki Camisi''nde cenaze töreni düzenlendi.

Törene, Baykal ailesinin yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, bazı bakanlar, eski TBMM başkanları, DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile bazı belediye başkanları ve partililer katıldı.

Törende konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, “Sayın Genel Başkanım, huzurunuzda söz veriyorum. Ülkemizde mutlak anlamda hürriyeti tesis edeceğiz. Ömrünüzde verdiğiniz demokrasi ve özgürlük mücadelesini tamamlayacağız. Bu duygularla size Allah’tan rahmet sevgili eşiniz Olcay Baykal hanımefendiye, ailenizin tüm bireylerine, CHP ailesine sabır ve başsağlığı diliyorum” dedi.

Törende, Baykal’ın özgeçmişinin okunmasının ardından dua okundu. Kızı Aslı ve oğlu Ataç babaları hakkında konuşma yaptılar. Ataç Baykal siyasetçinin başkaları için yaşadığını belirterek, tüm hayatının başkalarının sorunlarının etrafında şekillendiğini ifade etti. Baykal, “Babam Deniz Baykal doğuştan bir siyasetçiydi. Başka hiçbir şeyi bu kadar büyük aşkla yapamazdı. Siyasetçi olmanın getirdiği zorluklar ise onun yaşam tarzı, bu zorluklar kendisini hiçbir zaman huzursuz veya mutsuz yapmamıştır” ifadelerini kullandı.

Aslı Baykal ise, Baykal’ın mücadeleci, teslim olmayan, mükemmeliyetçi, sözünün eri, zeki ve entelektüel olduğunu belirterek, “Enerjisi, yaşama olan ilgisi, zekası, yoğun bilgisi çevresindeki herkesi avucunun içine almasına yeterdi. Çok kendinden emin bir kişiliği, size etkisi altına alan bir yapısı vardı” şeklinde konuştu. (İHA-AA) 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar